Femeile sunt, in general, mult mai interesate de sanatate, dar si barbatii au cateva obiceiuri prin care ne intrec la traiul sanatos. Iata ce ar trebui sa imprumuti de la ei:
1. Consuma carne adevarata
Femeile mananca foarte putin la micul dejun si la pranz si pentru ca organismul nu primeste suficiente calorii si nici combinatia corecta de proteine, carbohidrati si grasimi, nivelul zaharului din sange fluctueaza. De aici pana la gustarelile si rontaielile de peste zi nu mai este de cat un pas.
2. Exprima-ti sentimentele
Societatea ne-a invatat ca e ok ca barbatii sa tipe, sa spuna lucrurile pe fata, ba chiar sa si injure, dar nu se cade ca femeile sa faca asa ceva. Astfel, pentru ca isi ascund sentimentele, cum ar fi furia, au de 4 ori mai multe sanse sa moara din cauza bolilor de inima.
Comunica, spune clar ce te deranjeaza si cere schimbari concrete. Cand nu stii ce te deranjeaza exact, fa sport. Barbatii alearga, merg pe bicicleta, fac kickboxing, asa ca ar trebui sa incerci si tu.
3. Bea o bere
4. Accepta provocarile si asuma-ti riscuri
Fie ca este vorba despre un traseu frumos, dar greu, pe care il amani de la inceputul verii, sa faci scuba diving sau despre faptul ca vrei sa ceri o marire de salariu, invata de la barbati sa-ti asumi riscuri. Te vei simti bine si-ti vei creste increderea in tine.
5. Accepta-te
Studiile au aratat ca, in timp ce barbatii sunt de cele mai multe ori multumiti sau indiferenti de cum arata, 8 din 10 femei sunt nemultumite de ce vad in oglinda. Daca nu esti multumita de corpul tau, iti scazi increderea in tine si cresti riscul de depresie si de anxietate.
In astfel de situatii, sportul este de mare ajutor. Chiar daca nu reusesti sa dai jos, vei vedea cum dispozitia ta se va imbunatati si vei avea de castigat pe mai multe planuri.
6. Nu mai analiza
Barbatii nu despica firul in patru asa cum o fac femeile, iar diferenta s-ar putea sa fie biologica: femeile gandesc mai mult cu partea dreapta a creierului, cea emotionala, iar barbatii cu partea stanga, cea analitica.
Riscul este ca, daca te concentrezi prea mult pe o problema, poti ajunge la anxietate si depresie. Asadar, in loc sa te tot analizezi si sa te tot gandesti cum te simti, cauta cateva modalitati prin care poti actiona si poti rezolva (sau imbunatati) problema.