6 remedii rapide pentru durerile de spate

Durerile de spate apar cel mai frecvent de la activitatile fizice prea intense, o saltea nepotrivita, obezitatea, statul pe scaun si, in general, de la sedentarism, medicii estimand ca 4 din 5 persoane sufera la un moment dat in viata de aceasta afectiune. Din pacate, durerile de spate se pot croniciza si se pot accentua odata cu inaintarea in varsta, de aceea e recomandat sa facem cat mai multa miscare.

Care sunt cele mai eficiente remedii pentru durerile de spate?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. Pune gheata pe zona afectata

O durere acuta de spate poate fi calmata foarte rapid cu gheata. Aceasta reduce umflatura si rasucirea muschilor. Cel mai bine este sa rogi pe cineva sa iti faca masaj cu o punga de gheata timp de 7-8 minute.

2. Alterneaza gheata cu prosoape fierbinti

Dupa ce ai pus gheata pe zona inflamata, treci pe caldura. Un prosop inmuiat in apa fierbinte, infasurat pe mijloc, este o idee buna. Medicii sustin ca aceasta metoda ajuta foarte mult la diminuarea durerii. 

3. Nu sta prea mult timp pe scaun 

Daca stai mult pe scaun la birou, incearca sa mergi la o plimbare sau o ora la sala dupa incheierea programului de lucru. Miscarea fizica, de orice natura, iti da energie, te mentine in forma si iti da, in general, o stare buna de sanatate.

Citeste si care este pozitia corecta pe scaun la birou.

4. Fa stretching

Actiunea de intindere a muschilor grabeste procesul de vindecare a durerii de spate. Incearca sa stai intins, sa aduci usor genunchii la piept, dupa care sa iti intinzi din nou picioarele si sa repeti.

Citeste si 3 exercitii simple pentru spate

5. Stai cu spatele drept

Mai multe studii au aratat ca printr-o postura dreapta scade senzatia de durere de spate. Receptorii de la nivelul musculaturii transmit permanent creierului care este pozitia corpului, iar cand stai drept creierul intelege ca totul este sub control, chiar daca adevarul nu este acesta. Umerii lasati, in schimb, inrautatesc situatia.

6. Fa un masaj cu gel Taina Ursilor (Puterea Ursului)

Daca te doare spatele foarte tare, o alta solutie este sa mergi la farmacie si sa iei o crema gel Taina Ursilor sau Puterea Ursului. Contine numai ingrediente naturale care ajuta la ameliorarea durerilor. Ea are efect de incalzire, relaxeaza muschii rigizi si stimuleaza circulatia sangelui. La fel de bune sunt si cremele care contin capsaicina, o substanta care se gaseste in ardeiul iute. 

 

 

Tags:
dureri spate
remedii
stretching
spate drept
durere spate tratament
masaj
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare