Cand vine vorba de fasole oricine s-ar gandi la celebra iahnie de fasole in mult sos de rosii cu muraturi, dar oricat de gustoase ar fi necesita prea mult timp pentru preparare si pot favoriza flatulenta daca nu se respecta pasii de gatire. La prima vedere pare ca fasolele nu sunt atat de versatile in bucatarie, dar noi ne dorim sa-ti demonstram contrariul. Putini stiu insa ca fasolele pot inlocui cu succes carnea si ouale si dau consistenta oricarui fel de mancare. Ne-am gandit sa-ti propunem niste salate inedite pe baza de fasole pe care vei ajunge sa le indragesti si sa le consumi in fiecare zi.
Fasolea a fost mereu considerata acel aliment ieftin si accesibil potrivit pentru persoanele care nu au venituri prea mari. Nimic mai gresit! De vrei sa stii, exista multe restaurante de lux ce folosesc fasolea in moduri cat mai inedite precum sosuri, dressinguri, supe creme, mini-aperitive si tot felul de salate sau deserturi.
Cel mai cunoscut soi de fasole ar fi cel alb, dar din pacate contine ceva mai multe calorii si poate da uneori peste cap zaharul din sange. Oricat de gustoase ar fi nu le putem consuma in fiecare zi. Noi iti propunem sa alegi doar fasole rosie sau neagra pentru ca sunt soiuri slab calorice si sanatoase de care poti abuza la orice ora din zi si in ce cantitate doresti. Totusi, fasolea se poate sa nu fie o corvoada in ceea ce priveste gatirea. Asta daca o cumperi la conserva din supermarket-uri si magazine. Preturile sunt destul de mici, iar sortimentele diverse. Astfel le poti adauga pe loc la o salata sau orice fel de mancare doresti.
Iata 6 salate geniale care au cucerit inimile tuturor si nu necesita mai mult de 2-3 minute pentru preparare:
1.Salata de fasole rosie mexicana
O salata plina de culoare si crocanta pe care o vei adora. Ingrediente:
- 2 castraveti
- 2 conserve de porumb
- 3 rosii medii
- 1-2 avocado medii si semi-copti
- 2 conserve de fasole rosie
- 1 ardei iute fara samburi
- Cate jumatate de ardei gras mare din toate culorile de pe piata
- 1 ceapa rosie
- 1 legatura de patrunjel proaspat tocat
- Zeama de lime
- Ulei de masline
- Ierburi aromatice
- Condimente dupa gust
- Cativa fulgi de chilli
Citeste si Mancare doar din legume pentru o luna - ce spui?
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
2.Salata colorata in sos de fasole
Ai nevoie de o conserva de fasole alba sau rosie pe care sa o faramitezi la blender, adaugi 2 linguri de iaurt grecesc, 1 lingura de ulei de masline sau cocos, condimente, patrunjel, otet si zeama de lamaie. Sosul obtinut se adauga peste salata ce fa contine urmatoarele ingrediente:
3.Salata greceasca de fasole
O salata plina de culoare si destul de crocanta. Vei folosi:
- Cateva masline verzi
- Cateva masline negre sau rosiatice – se scoate samburele si se faramiteaza
- 1 conserva de fasole rosie
- Jumatate de conserva de fasole alba
- 1 legatura de ceapa verde
- 3-4 ridichi
- 1 ardei rosu gras
- 1 ceapa rosie
- 2 legaturi de patrunjel tocat
- Cateva rosii cherry sau 1-2 rosii medii taiate cuburi
- Zeama de lamaie
- Ulei de masline
- 2 linguri de branzica de vaci sau perlute de branza sau branza feta
- Cativa fulgi de chilli
- Jumatate de conserva de porumb
4.Salata verde din mix de fasole
Sigur nu te-ai fi gandit sa combini mai multe soiuri de fasole. Ingrediente:
- 1-2 cani de fasole verde sau galbena – se gateste la aburi
- 1 cana de frunze de salata
- 1 cana de fasole rosie la conserva
- Jumatate de cana de fasole alba la conserva – soi mic
- 1 avocado mediu semi-copt
- Cateva frunze de menta si busuioc
- Jumatate de ceapa rosie
- 1 legatura de patrunjel tocat
- 1 ardei gras rosu
- 1 rosie mare
- Ierburi aromatice
- Condimente dupa gust
5.Salata fresh de fasole
Ingrediente:
- 1-2 conserve de fasole rosie
- 1-2 cani de varza data prin razatoare
- 1 morcovi dat prin razatoare
- 2 linguri de iaurt grecesc
- Zeama de lamaie
- Usturoi pudra
- Sare si piper
- Ulei de masline
- Putina telina rasa
6.Salata colorata de fasole neagra
Ingrediente:
- 2 conserve de fasole neagra
- 2 ardei grasi rosii
- 1 conserva de porumb
- 2 legaturi de patrunjel proaspat tocat
- 2-3 rosii
- 1 mango
- Zeama de lamaie
- Ierburi aromatice