7 alegeri sanatoase pe care le poti face azi

De ce te temi sa treci la un regim de viata sanatos? Care e bau-bau-ul care te tine agatat de shawormele inecate in maioneza si burgeri soiosi? Nu stii de unde sa incepi? Tocmai ca sa iti fie mai usor am facut o lista cu 7 alegeri sanatoase pe care le poti face azi. E o ocazie perfecta ca sa constientizezi ce mananci si cat de daunatoare sunt de fapt opririle dese la fast-food.

Cum inlocuiesti mancarea nepotrivita cu alimente sanatoase? Afla acum din cele 7 sugestii pe care ti le facem.
 
1. Prepara acasa parfait-ul de fructe in loc sa il cumperi
 
Ai nevoie de foarte putine ingrediente si gustul va fi unul mai bun deoarece preparatul e proaspat. Noi am incercat sa facem acasa parfait de fructe si ne-am delectate cu savoarea fructelor proaspete. Incearca si tu reteta de parfait!
 


Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

2.Mananca o portocala in loc de o punga de chipsuri

Gustarea de dimineata ar trebui sa te energizeze, nu sa te faca sa te simti ca un sac de cartofi. Redu caloriile alegand sa mananci o portocala in loc de obisnuita punga de chipsuri pe care o porti mereu in rucsac. Bomba de energie portocalie e excelenta in diete pentru simplul motiv ca mentine senzatia de satietate. Sarace in sodiu, portocalele coapte au doar 10% fructoza ceea ce le face extrem de utile in dietele pentru scaderea in greutate.
 
Incearca dieta cu portocale pentru o cura de slabire delicioasa 
 
3. Mananca o briosa in loc de un covrig
 
Ce e mai sanatos? O briosa sau un covrig? Ati inclina spre al 2-lea raspuns si v-ati insela amarnic. Covrigul e plin de calorii si grasimi care sunt mult mai daunatoare decat untul continut in briosa. Savurati o briosa sanatoasa pe care o puteti face cu reteta noastra de briose.
 
 
4. Inlocuieste sandwich-ul cu un wrap in lipie
 
Nu ajungi nicaieri daca nu mananci cum trebuie, respectand orele de masa. Ai grija si ce mananci pentru ca e bine sa alegi alimente care iti dau energie, nu ceva cu multi carbohidrati, care te indeamna la un somn de dupa-amiaza. Siesta se face in week-end, acum trebuie sa te intorci la job, deci in loc de sandwich, alege un wrap. Are mult mai putine calorii.
 
5. Mananca iaurt grecesc in loc de lapte
 
Cand alegi sa adopti un regim de viata sanatos, nu inlatura lactatele de pe lista. Incearca totusi sa inlocuiesti laptele cu ruda sa mai sanatoasa – iaurtul grecesc. Cremosul iaurt te ajuta sa reglezi tranzitul intenstinal si mentine senzatia de satietate pentru mult timp.
 
6. Pune alune si iaurt pe clatite in loc de frisca
 
Sincer acum, tubul ala de frisca pe care il ascunzi in dulap trebuie sa dispara. Clatitele pot fi un mic dejun sanatos atat timp cat nu le acoperi cu o plapuma groasa de frisca. Ai nevoie de un topping ca sa le mananci? Ei bine, presara niste alune pecan si o lingura de iaurt peste ele si gusta deliciul.
 
7. Alege sa mananci 2 felii de chec cu scortisoara in loc de ruloul condimentat
 
Daca esti fan scortisoara, bine ai venit in club! Incearca, te rog, sa iti satisfaci pofta cu cateva felii de prajitura cu scortisora in loc sa organizezi o ambuscada asupra rulourilor cu scortisoara care troneaza in vitrina cofetariei. Cu ocazia aceasta vei taia muuuulte calorii de pe lista.

 

Tags:
7 alegeri sanatoase pe care le poti face azi
combinatii alimentare care te ajuta sa slabesti
dieta rapida
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare