7 beneficii ale uleiului de peste

Secrete 07.07.2009 Madalina Stama

Banuiesc ca iti este familiara expresia ulei de peste, nu? Despre uleiul de peste se stie ca acesta completeaza o dieta sanatoasa si echilibrata, atata vreme cat contine doi acizi grasi importanti. Cu un continut ridicat de proteine si niciun pic de colesterol, carnea de peste ramane pana in prezent una dintre cele mai gustoase si nutritive, in plus nici nu ingrasa.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Haide sa fixam lucrurile de la bun inceput. Care sunt de fapt beneficiile uleiului de peste?
S-a aratat ca acizii grasi omega 3 sunt benefici pentru inima, artere si vene, care de altfel fac parte din structura sistemul cardiovascular.

 

1. Incepem cu unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale uleiului de peste: preveniera bolilor de inima. Practic acizii grasi omega 3, derivati din uleiul de peste, reduc nivelul densitatii lipoproteinei (colesterolului “rau”) pentru a creste nivelul colesterolului “bun”. Astfel, uleiul de peste scade riscul de declansare a bolilor grave de inima (infarct si atac de cord).

 

Cand grasimea se depoziteaza pe peretii arterelor si eliberarea vaselor de sange pentru fluidizarea sangelui esueaza, se favorizeaza aparitia cheagurilor de sange. Cand se formeaza un cheag de sange la nivelul creierului, creste riscul de producere a infarctului.

 

Atunci cand este afectata circulatia sangelui prin artere, tocmai din cauza depunerii de grasimi se declanseaza atacul de cord. Cercetatorii arata ca acizii grasi omega 3 distrug aceste cheaguri de sange inainte de a se complica situatia.

 

2. Uleiul de peste, un aliment de baza in tratarea diabetului
Devreme ce persoanele, care sufera de diabet, au nivelul ridicat de trigliceride si respectiv de colesterol, uleiul de peste le poate intinde o mana de ajutor acestora. Poate reduce nivelul de trigliceride si in schimb sa creasca nivelul colesterolului bun.

 

In plus uleiul de peste are efect benefic asupra vaselor de sange (diabeticii tind sa aiba probleme cu densitatea fluxului sangvin, tocmai din cauza continutului ridicat  de zahar).

 

3. Mai mult de atat, uleiul de peste poate trata osteoporoza. Asa cum probabil stii, proteinele sunt foarte importante in dieta, nu numai ca organismul le descompune in energie, dar ajuta la mentinerea masei musculare. Un consum ridicat de proteine poate favoriza pierderea in greutate. In plus, se construieste masa musculara.

 

Lactatele intra tot in categoria proteinelor. Acestea sunt o sursa buna de minerale, indeosebi calciu. Lipsa calciului din sange (hipocalcemie) poate creste riscul de dezvoltare a unor afectiuni printre care si osteoporoza, dar evident mai contribuie si alti factori la evolutia bolii.

 

Tags:
beneficii
ulei de epste
boli de inima
diabet
alergii
osteoporoza
artrita
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare