7 cele mai proaste alimente pe care le poti manca seara inainte de culcare

Respecti regula potrivit careia nu trebuie sa mai mananci dupa 6 seara, deci sigur inainte de culcare ti se face asa o foame incat esti nevoita sa ciugulesti ceva. Sau poate ca nu mananci, dar bei, ca sa-ti pacalesti stomacul.

Am facut o lista cu 7 cele mai proaste alegeri pe care le poti face cand te apuca foamea noaptea. Nu doar ca te vei ingrasa si vei dormi prost, dar vei avea o digestie proasta si aceste alimente iti pot rani gatul si esofagul. Mai mult de atat, in timpul noptii poti suferi de arsuri stomacale si de reflux acid. 
 
1. Alcool 
 
E drept ca alcoolul te relaxeaza si ca te gandesti ca vei dormi mai bine, dar in acelasi timp relaxeaza si valva care leaga stomacul de esofag. Deci daca bei alcool inainte de culcare e ca si cum ti-ai dori foarte mult sa-ti creasca aciditatea si sa-ti vina toata mancare inapoi. 
 
2. Sucuri acidulate 
 
Nu exista nimic mai acidulat decat sucul si, pe langa faptul ca are acelasi efect ca si alcoolul, acidul carbonic creste presiunea stomacului. 
 
3. Ciocolata 
 
Anumite sortimente sunt bogate in grasimi, care, de asemenea, relaxeaza valvele si se produce acel reflux gastro-esofagian. 
 
 
4. Branza 
 
Este un alt aliment gras, care-ti va tulbura somnul. Daca vrei totusi sa mananci niste branza, alege parmezanul, dar fereste-te cat poti de feta si de mozzarella.
 
5. Nuci 
 
Da, au grasimi bune, dar cand vine vorba de reflux gastro-esofagian, grasimile sunt toate la fel. Daca le mananci inainte de culcare, caju, nucile, nucile de Macadamia si alunele sunt cele mai rele, in timp ce fisticul si migdalele nu fac chiar atat de rau. 
 
6. Citricele 
 
E drept ca un pahar de suc de portocale sau de mere verzi ar putea fi cea mai proasta optiune, dar unii oameni nu au probleme nici daca mananca mere rosii, deci in acest caz totul difera de la persoana la persoana. 
 
7. Cafea 
 
Nu doar ca este o bautura acida, dar cafeaua stimuleaza stomacul sa produca acid suplimentar. Daca trebuie totusi sa bei, desi nu prea imi dau seama de ce ai avea nevoie de cafea cand te pregatesti sa te culci, macar alege-o pe cea decofeinizata. 
 
Crezi ca am taiat tot de pe lista si ca nu mai ai nicio varianta in caz ca nu poti sa dormi de foame? A mai ramas totusi ceva: banane bine coapte, un bol de cereale fara zahar cu lapte sau, cea mai buna optiune, ceai de musetel. 
Tags:
alimente
seara
greata
aciditate
ciocolata
cafea
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare