7 Idei pentru un mic dejun dietetic, dar consistent - nu ti se face foame dupa 1 ora

Nu toata lumea are grija sa ia micul dejun, dar cei care o fac constata ca dupa o ora li se face iar foame si nu se apropie inca masa de pranz! Problema nu este ca tii post sau esti la dieta si ca senzatia de foame permanenta este normala. Singura ta greseala este ca nu consumi suficiente calorii, acestea nu sunt de calitate si nu ai grija sa combini eficient mai multe categorii alimentare. Cei mai multi dintre noi s-au obisnuit doar cu clasicele mancaruri dimineata si anume iaurt, un sandvis simplu sau cereale cu lapte bogate in zaharuri rafinate. Nu sunt alegeri prea fericite.
 
Nu spune nimeni ca daca esti la dieta trebuie sa te multumesti cu o frunza de salata si un fruct dimineata. Slabirea si mentinerea siluetei necesita un regim alimentar variat si echilibrat, dar uitam deseori aceste aspecte. De asemenea, un mic dejun care nu satisface si ochii privitorului nu este tocmai cel mai fericit. Un mic dejun plin de culoare inseamna si un aport ridicat de vitamine, minerale si proteine de calitate pe care le putem lua combinand tot felul de legume, verdeturi si fructe.
 
Cea mai intalnita greseala dimineata este ca alegem carbohidrati rai, care ne dau energie in prima jumatate de ora, dar apoi ne da peste cam cantitatea de zahar din sange si putem simti iar senzatia de foame. Acestia nu aduc deloc beneficii pentru silueta si cu atat mai putin pentru sanatate.
 
Un mic dejun sanatos si consistent trebuie sa contina 400-450 de calorii daca nu esti la dieta si in jur de 300-350 de calorii daca vrei sa scapi de suplusul de kilograme. Este necesar sa combini proteine vegetale, animale, fibre, pentru ca tin de foame, antioxidanti, carbohidrati buni pentru energie si un aport ridicat de vitamine si minerale. Ai nevoie de o cantitate cat sa incapa in podul palmei cate ceva din fiecare categorie. Iata niste idei de mic dejun consistent si sanatos care sa te ajute sa nu mai simti senzatie permanenta de foame:
 
1.Avocado toast cu ochi semi prajit, putin parmezan, legume si verdeturi proaspat tocate
 
Din acest mic dejun vei castiga grasimi sanatoase Omega-3 si Omega-6 de la avocado, calciu de la parmezan, proteine de origine animale de la ou si multi alti nutrienti de la cruditati. Alege un avocado copt pe care sa-l scobesti in interior, toaca legumele si verdeturile si pune-le in avocado, deasupra pune ochiul si decoreaza cu pamezan. Se lasa cateva minute la cuptor.
 
 
 
2.Bruscheta crocanta cu de toate
 
Ai nevoie de 2-3 felii de paine din seminte pe care sa le ungi cu un catel de usturoi si sa le decorezi cu 2 felii de bacon sau sunca slaba, 1-2 felii de mozarella sau cuburi de tofu, rosii, castraveti, ceapa rosie si patrunjel proaspat tocat pentru decorare. Se gateste la cuptor pentur cateva minute. Iata si alte idei de bruschete consistente!
 
 
3.Crema de sfecla rosie cu iaurt, castraveti, zeama de lamaie, marar si patrunjel proaspat tocat
 
Sfecla contine aproape toti nutrientii necesari organismului asa ca este bine sa o consumi si dimineata. Ai nevoie de un blender in care sa pui sfecla fara coaja si taiata cuburi, jumatate de cana mare de iaurt grecesc cu putine grasimi si zeama de lamaie. Pune totul intr-un bol si adauga castravetii taiati cuburi si verdeturile pentru decorare.
 
 
4.Enchiladas mexicana in stil vegan
 
Si o echiladas fara carne poate fi consistenta si se gateste la cuptor 1-2 minute. Ai nevoie de o pita mare pe care sa o cumperi din magazin si sa o umpli cu:
 
  • Sos salsa caliente
  • Jumatate de cana de porumb la conserva
  • 2-3 linguri de fasole neagra fiarta sau naut fiert
  • 2 bucati de branza feta faramitata
  • Rosii cherry tocate
  • 2 felii de avocado tocate
  • 1 ceapa rosie taiata julien

 
5.Salata de avocado cu legume si verdeturi
 
Alege un avocado copt si razuieste-l inauntru. Pasta obtinuta se amesteca cu patrunjel tocat, rosii medii, castraveti, dovlecei cruzi, ardei rosu gras si un ardei iute fara samburi tocat, dar si ceapa rosie tocata.
 
 
 
6.Salata cu cuscus, legume si verdeturi
 
Ai nevoie de 3-4 linguri de cuscus fiert si legume crude la alegere. 
 
 
7.Rulouri din vinete sau dovlecei umplute cu crema de branza si legume crude si tocate
 
 
Vanata sau dovlecelul se taie in lung fasii subtiri, se ung cu crema de branza degresata si legume. Se ruleaza si se gateste la cuptor cateva minute.
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
mic dejun dietetic
idei pentru mic dejun consistent
mic dejun
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare