7 lucruri care se intampla in corpul tau daca incepi sa consumi ghimbir

Experiente 21.02.2017 Livia Caled
Ghimbirul este un condiment cu proprietati medicinale folosit de secole pentru tratarea afectiunilor digestive, a raului de miscare, a senzatiei de greata si a racelii. Bogat in vitamine si minerale (potasiu, mangan, cupru, magneziu, calciu, fier, vitaminele A, C si E), ghimbirul este o adevarata sursa de sanatate pentru organism.
 
Care sunt cele mai importante beneficii pe care le aduce ghimbirul organismului tau?

1. Reduce inflamatiile cronice, durerea si migrenele
 
Un studiu realizat la University of Michigan Medical School si publicat in Cancer Prevention Research a aratat ca suplimentele de ghimbir, administrate pacientilor bolnavi de cancer, ajuta la reducerea inflamatiilor din corp, in special, din zona colonului si a sanilor. De asemenea, datorita proprietatilor lui analgezice ajuta la calmarea durerilor de cap, menstruale, reumatice si de incheieturi.

2. Elimina senzatia de ameteala si greata
 
Iti vine sa vomiti si iti este foarte greata? Bea un pahar de apa cu ghimbir sau un ceai de ghimbir. Acest remediu este recomandat si femeilor insarcinate. De asemenea, daca te simti fara energie, fara pofta de mancare si fara chef de nimic, apeleaza la ghimbir, el este un adevarat energizant pentru organism.
 
3. Intareste imunitatea
 
Bogat in antioxidanti, ghimbirul reduce riscul de imbolnaviri si face organismul mai rezistent la infectii. De asemenea, consumul de ghimbir reduce riscul de accident vascular cerebral, scade colesterolul si imbunatateste circulatia sangelui.
 
4. Functioneaza ca un antidepresiv natural
 
Daca starea ta psihica nu este una prea grozava, consuma un ceai sau o limonada cu ghimbir. Gingerolul, compusul principal din ghimbir, are un usor efect de linistire si ajuta la imbunatatirea starii de spirit. Unele voci spun chiar ca ar avea si un efect afrodisiac.
 
 
5. Improspateaza respiratia
 
Pe langa faptul ca ajuta in tratamentul durerilor in gat, calmarea simptomelor astmului, racelii si tusei expectorante, ghimbirul ajuta si la improspatarea respiratiei. Mesteca o bucatita de ghimbir si nu vei mai simti nevoia sa apelezi la guma mentolata.
 

6. Trateaza balonarea, constipatia si gazele intestinale
 
Ghimbirul este considerat unul dintre cele mai eficiente remedii pentru eliminarea gazelor intestinale si relaxarea tractului intestinal. Practic, aceasta mirodenie lupta cu succes impotriva compusilor inflamatori din stomac. 

7. Detoxifiaza organismul
 
Ghimbirul este un cunoscut aliment care stimuleaza transpiratia, ajutand in acest fel organismul sa elimine toxinele mai rapid. Cea mai simpla metoda de detoxifiere este sa bei in fiecare zi apa cu ghimbir, lamaie si putina miere.
 
Adaugat in sosuri, supe, tocanite, smoothie-uri, salate, limonade sau consumat sub forma de ceai, ghimbirul este una dintre cele mai sanatoase plante pe care o putem introduce in alimentatia de zi cu zi. In fond, daca doua dintre cele mai mari si sanatoase popoare din Asia, China si Japonia, pun atat de mare pret pe ghimbir, de ce sa nu incepem si noi sa-l intrebuintam mai des si cat mai natural?
 
 
 
Tags:
ghimbir sanatate
ghimbir migrene
ghimbir detoxifiere
ghimbir greata
ghimbir imunitate
ghimbir afrodisiac
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Oana Bentu
    1. Oana Bentu 22.02.2017 16:53

    Aplic.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare