7 lucruri pe care le poti face sa alungi moleseala de la serviciu

Sa stai 8 ore in acelasi loc nu e intotdeauna treaba usoara, mai ales daca ai de lucru la un Excel care necesita toata atentia ta. Avem cateva solutii care sa te scoata din moleseala care te apuca la pranz la serviciu. 

Studiile au aratat ca pauzele mici in timpul programului iti pot imbunatati productivitatea si concentrarea, asa ca nu ai de ce sa te simti vinovata daca te ridici de la birou. Nu te indopa cu cafea si energizante, caci creierul are nevoie de altceva. Iti zicem imediat de ce. 
 
1. Fa o plimbare afara 
 
Cum vremea este inca frumoasa, profita si fa o plimbare in aer liber, in apropierea cladirii unde ai biroul. Iti vei limpezi mintea, sangele iti va circula mai bine si vei primi o doza de vitamina D. Aceasta vitamina ajuta la producerea de serotonina, care combate stresul si anxietatea. 
 
2. Evita zaharurile si carbohidratii 
 
Cantitatile mari de zahar si carbohidrati duc la producerea de prea multa insulina, ceea ce duce la ce se poate numi "coma alimentara", adica acea stare de moleseala. Alege sa mananci la pranz legume si proteine slabe ca sa ai un nivel de energie bun. 
 
3. Bea apa
 
Apa plata, fara niciun colorant sau indulcitor, te ajuta sa fii hidratat si sa ai energie. Gandeste-te ca organismul tau este 80% apa, iar creierul tau are nevoie de apa pentru a functiona optim. Dar nu astepta pana cand ti se face sete sau ti se usuca gura. Acelea sunt semne ca esti deja deshidratat. Tine o sticla pe birou si bea chiar daca nu ti-e sete. 
 
 
4. Mananca o bucatica de ciocolata neagra 
 
In loc sa bei o cana de cafea, mai bine te bucuri de o bucatica de ciocolata neagra si vei obtine acelasi rezultat. Ciocolata cu un continut de 70% cacao sau chiar mai mult de atat are efecte uimitoare asupra nivelului tau de energie. 
 
5. Mesteca guma 
 
Studiile au aratat ca guma de mestecat poate avea efecte nefaste asupra organismului tau, daca o folosesti in exces, dar alte studii au demonstrat ca, aceeasi guma, mestecata pentru scurt timp, creste concentrarea si viteza de reactie. 
 
6. Uita-te la un filmulet amuzant 
 
Cercetatorii au descoperit ca participantii la studii care s-au uitat la filmulete amuzante cu pisici au avut un nivel mai bun de energie si au constatat o imbunatatire a starii de spirit. Daca ti se pare o gluma, poti sa testezi pe pielea ta! 
 
 
Daca ti-e rusine sa faci asta langa biroul tau, in vazul tuturor, du-te afara sau la toaleta si fa cateva exercitii de stretching. N-o sa transpiri, asa ca nu-ti face griji de miros sau de pete, dar efectele se vor vedea imediat.
 
 
Foto: Hepta
Tags:
energie
oboseala
serviciu
birou
plimbare
ciocolata
sport
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare