7 metode ca sa ramai activa

Secrete 16.02.2010 Madalina Stama

De ce oare? Pentru ca dau roade! Pentru ca te ajuta sa alungi stresul detinerii catorva kilograme in plus, care in oglinda par atat de evidente si niciun truc vestimentar nu pare sa le mascheze suficient de mult. Si, pentru ca te ajuta realmente sa invingi kilogramele in plus, ramanand activa.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1.Muzica este cheia succesului

Cu toate ca, s-ar putea sa ti se para banal, poti descoperi in muzica un mod foarte placut de a te relaxa. Astfel, alungand stresul, faci tot mai multi pasi inspre directia cea buna. Vorbele de genul” sunt grasa si niciodata nu voi putea slabi” ori”au dreptate cei din jur cand spun ca-s urata”, nu te ajuta sa invingi in lupta cu kilogramele, ci doar sa alimentezi mai mult stresul, care daca nu stiai este responsabil pentru alimentatia emotionala.

 

Daca termenului nu-ti este cunoscut, poate urmatoarea situatie iti este familiara. Esti deprimata, vii acasa dupa opt ore epuizante de munca, si tot ce-ti doresti este o cina calda. Numai ca, nu te poti opri la primul fel de mancare si il servesti si pe-al doilea, si pe-al treilea. Si, uite asa, ajungi sa faci abuz alimentar, doar-doar pentru ca iti gasesti in mancare echilibrul psihic necesar trecerii peste o situatie dificila. Asa ca, da drumu la muzica si fa cateva exercitii fizice. Daca ar fi fost sa-ti zici”e timpul pentru sport” probabil ca nu erai la fel de incantata.

 

2.Roga un prieten sa exersese cu tine

De multe ori cand iti spui”trebuie sa tin dieta” este mult mai usor decat punerea acestor vorbe in practica. Caci singura, in toata aceasta problema, nu vei reusi. Asta evident daca ambitia nu este o calitate definitorie pentru tine. Si-atunci, cu toate ca este comod sa renunti la planul de odinioara, roaga-ti un prieten sa exerseze cu tine. Sau de ce nu, poti sa stabilesti intalniri saptamanale cu prietenii tai, si sa va antrenati impreuna. Astfel, ramai motivata.

 

3.Nu te recompensa cu mancare

Chiar daca ti-ai aratat tie insati, dar si restului, ca esti de ambitioasa, ca ai putut slabi, fara sa te abati de la orarulde sport si dieta, asta nu te motiveaza sa te recompensezi cu mancare. De la putin se poate ajunge la mai mult si nu este indicat. In schimb, fa ceva care-ti place de exemplu, cumpara-ti ceva frumos.

 

4.Pune-ti deoparte echipamentul pentru sport

Cu o seara inainte de a merge la sala, pune-ti antrenamentul la vedere de exemplu, in masina, astfel iti vei reaminti.

 

5.Pune la vedere un calendar


Bifeaza in acel calendar zilele in care trebuie sa faci sport si respectiv zilele in care trebuie sa mananci sanatos. Iti poti face chiar o lista a alimentelor interzise.

 

5.Alege un moment al zilei in care sa  faci sport

De exemplu, daca esti mamica poti face sport dupa ce l-ai condus pe cel mic la gradinita.

 

6.Motiveaza-te uitandu-te la TV

Cu castile pe urechi, ascultand muzica preferata, cu echipamentul pe tine si telecomanda-n mana, cauta-ti emisiunea sportiva preferata. Astfel, vei fi indeajuns de motivata ca sa te mentii in forma.

 

7.Invata tehnici noi de servire a mesei

Mancarea sanatoasa nu-ti face cu ochiul? Este pesemne obstacolul pe care-l intampini in urma multora alegeri gresite, pe care le-ai facut in trecut. Ca sa te obisnuiesti cu mancarea sanatoasa, invata tehnici noi de servire. Pentru ca astfel sa-ti placa ce vezi in farfurie. De exemplu, serveste pestele cu garnitura de menta, patrunjel si legume gatite la aburi. Adaugand un pic de culoare meniului, si apetitul o sa-ti creasca pentru ce ai in farfurie. Sau, poti pune iaurt intr-un bol si sa alternezi straturile de iaurt cu fructe.

 

Tu ce stil de viata duci?

Tags:
7 metode
dieta
sport
kilograme in plus
muzica
TV
stres
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare