7 mituri despre ingrijirea parului care nu sunt adevarate

Cand vine vorba de ingrijirea parului, sfaturile curg din toate partile, insa multe dintre ele nu au nicio baza stiintifica si se incadreaza cu succes in categoria mituri. 

Care sunt cele mai comune mituri despre ingrijirea parului de care nu trebuie sa tii cont?
 
1. Daca iti tunzi parul mai scurt, el creste mai des
 
Ritmul in care creste parul nu are legatura cu lungimea lui. Faptul ca parul scurt pare mai des este doar o iluzie optica. De multe ori, parintii apeleaza la metoda tunsului 0 la copii, in speranta ca vor avea o podoaba capilara bogata, insa, acest lucru este doar un mit, parul va creste la fel de des sau rar si dupa ce copilul e tuns scurt.
 
2. Daca te speli mai rar pe cap, parul este mai sanatos
 
Acesta este unul dintre cele mai intalnite mituri despre ingrijirea parului. Multe persoane cred ca au un fir de par subtire sau parul rar din cauza faptului ca se spala prea des pe cap. Motivele pentru care parul este fragil si subtiat sunt altele: vopsiri repetate, folosirea placii de intins parul, anumite carente nutritionale, stresul.

3. Balsamul de par poate trata varfurile despicate
 
Cand parul are varfurile despicate, doar foarfeca este solutia. Asadar, nu te mai iluziona singura ca vei avea un par minunat dupa ce folosesti un balsam care promite repararea parului, pentru ca acest lucru nu o sa se intample.
 

4. Parul trebuie spalat zilnic
 
Nu exista o regula pentru cat de rar sau cat de des sa iti speli parul, deoarece fiecare persoana are parul diferit. In general, persoanele cu parul gras obisnuiesc sa se spele mai des pe cap, pentru a elimina aspectul de nespalat care apare la 1-2 zile de la spalare, iar cele cu parul uscat se spala mai rar, la 2-3 sau chiar 4 zile.
 
 
5. E bine sa schimbi samponul din cand in cand, deoarece parul devine imun la el
 
Un alt mit despre ingrijirea parului este ca trebuie sa iti schimbi samponul la anumite perioade, deoarece parul devine imun la efectele lui. Nu exista nicio baza stiintifica pentru acest mit. 
 
6. Cu cat iti periezi mai mult parul, cu atat el este mai sanatos
 
Daca iti periezi parul de multe ori pe zi, nu il faci mai sanatos, ci dimpotriva, ii poti afecta sanatatea. Mai multe studii au aratat ca periatul prea des poate afecta structura firului de par, in special stratul exterior al acestuia.
 
7. Daca te stresezi rau, poti sa albesti peste noapte
 
Cu siguranta ai auzit povesti despre oameni care au fost atat de stresati sau socati, incat au albit peste noapte. Albirea parului are factori genetici si poate, intr-adevar sa fie accelerata de stres, insa acest lucru nu se intampla dintr-o data.
 
 
Sursa foto: rd.com
 
Tags:
mituri ingrijirea parului
mituri par
albirea parului
perierea parului
de cate ori te speli pe zi pe cap
spalarea parului
tunderea parului
caderea parului
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • Sima
    1. Sima 20.09.2017 11:15

    Problemele cu caderea parului sunt cauzate de cele mai multe ori de lipsa vitaminelor din corp. Asa ca o vitaminizare mai atenta a organismului poate ajuta enorm la indreptarea situatiei.

  • Ioan
    2. Ioan 24.07.2018 10:34

    Euam inceput sa folosesc suplimentul Halier. Sper sa ma ajute si sa reusesc samai opresc din caderea parului, pentru ca imi cade destul de mult.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare