7 moduri in care sa introduci turmericul in dieta ta
Turmericul este folosit mai ales in bucataria indiana si este considerat unul dintre cele mai sanatoase alimente din lume. Studiile au aratat ca antoxidantii din turmeric au proprietati anti-inflamatorii, anti-virale, anti-bacteriene si anti-cancerigene. Stiai ca, datorita turmericului, India are rata cea mai scazuta a cancerului de colon din lume?
Turmericul mai este cunoscut la noi si cu numele de curcuma si se gaseste mai ales in magazinele cu profil naturist.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
De ce sa introduci mai des turmericul in dieta ta?
- iti imbunatateste digestia;
- stimuleaza metabolismul sa arda mai multe grasimi;
- ajuta la detoxifierea organismului;
- mentine sanatatea intestinelor;
- amelioreaza simptomele artritei;
- imbunatateste circulatia sangelui;
- impiedica imbatranirea prematura a organismului;
- trateaza raceala, gripa si infectiile din zona gatului;
- incetineste progresul bolilor de ficat;
- amelioreaza simptomele alergiilor;
- are un gust discret si nu afecteaza gustul mancarii.
Cum sa il incluzi mai des in dieta ta?
1. Adauga-l in omleta
Daca iti place sa iti prepari des omleta, incearca si omleta cu turmeric. Adauga o jumatate de lingurita de turmeric cand bati ouale pentru omleta si gustul va fi mai interesant si mai bun.
2. Amesteca-l in smoothie-uri
Pe langa faptul ca nu va afecta gustul smoothie-ului, turmericul va da bauturii tale o culoare mai frumoasa. Un sfert de lingurita de turmeric pentru un pahar de smoothie este suficient.
3. Pune-l in sosuri
Fie ca faci sosuri pentru paste, tocanite sau preparate din carne, turmericul se potriveste de minune. Important este sa nu uiti de el si sa il ai mereu la indemana.
4. Adauga-l in limonade
Un sfert de lingurita de turmeric, adaugat in limonada ta, o va transforma intr-o adevarata bautura detoxifianta, care accelereaza procesul de slabire si stimuleaza organismul sa arda mai multe grasimi. Aici isi spun cuvantul si lamaile.
5. Presara-l peste carne inainte de a o gati
Fie ca gatesti carne de pasare, vita, porc sau peste, turmericul este o idee buna sa ii imbunatatesti gustul si sa o faci sa se digere mai bine. De asemenea, turmericul merge foarte bine la marinarea carnurilor.
6. Amesteca-l cu lapte
Stiai ca in caz de raceala, gripa, infectii ale gatului, migrene, stari de oboseala si rau, cel mai bun remediu este laptele cald fiert cu o jumatate de lingurita de turmeric?
7. Adauga-l in supe
Cand pui ingredientele la fiert pentru supa, adauga si o lingurita rasa de turmeric. Acest truc iti va imbunatati sistemul imunitar si, in general, starea de sanatate.
Citeste si Cea mai simpla metoda pentru detoxifierea organismului.