7 moduri sa iti imbunatatesti digestia si sa pierzi kilogramele in plus

Secrete 14.10.2013 Livia Caled

Ai probleme cu digestia si nu poti sa slabesti? Iti recomandam 7 moduri simple in care iti poti imbunatati digestia pentru a pierde kilogramele in plus in mod natural.

De obicei, curele de slabire vin insotite de tot felul de probleme, ba arsuri gastrice sau constipatie, ba stagnare in pierderea kilogramelor, o foame exagerata, anemie, balonare si gaze intestinale. Toate aceste neplaceri sunt provocate de o digestie incompleta. Vestea buna este ca ele pot fi evitate prin schimbarea anumitor obiceiuri culinare.

Care sunt sfaturile nutritionistilor cand vine vorba de imbunatatirea digestiei?

1. Nu manca stand in picioare
Nu mai este o noutate pentru nimeni, sper, faptul ca mancatul din picioare ingreuneaza digestia si provoaca dureri de stomac. Asadar, evita sa mananci la fast-food si sa te gandesti la fiecare masa ca la un ritual. De asemenea, nu manca uitandu-te la televizor sau citind postarile prietenilor de pe Facebook, nu faci decat sa mananci mai mult decat trebuie si sa te ingrasi.

2. Mesteca bine alimentele
Nutritionistii recomanda sa mestecam fiecare imbucatura de cate 20 de ori, asta inseamna o digestie buna si mai mult timp petrecut la fiecare masa.

3. Nu te grabi sa comanzi si felul 2
Cercetatorii au aratat ca dureaza 10 minute ca stomacul sa transmita mesaje creierului ca a primit suficienta mancare, asadar asteapta aceste 10 minute inainte de a trece la felul doi. Mancatul peste masura duce la indigestie si la scurtarea sperantei de viata.

4. Consuma regulat salate cu otet de mere

Otetul de mere este un bun remediu pentru refluxul gastric, balonare si constipatie, de aceea este recomandat sa fie consumat regulat, mai ales in salate. Daca experimentezi una dintre afectiunile mentionate mai sus, pune o lingura de otet de mere intr-o ceasca de apa si consum-o cu 15 minute inainte de fiecare masa. Asa nu vei mai avea probleme.



5. Fa-ti un obicei din a bea ceai
In acest fel, digestia va fi imbunatatita. Ceaiul calmeaza crampele stomacale si reduce senzatia de balonare. Daca ai reflux gastric, incearca ceaiul de musetel, iar daca ai ameteli, cel mai bun este ceaiul de ghimbir.

6. Respira pe nas

De obicei, cand trecem printr-o situatie stresanta respiram pe gura, lucru care accentueaza starea de nervozitate si anxietate. Respiratia pe nas face exact opusul, ea relaxeaza organismul si readuce corpul in echilibru.

7. Fa yoga si miscare
Yoga te va transforma intr-o persoana mai calma, iar exercitiile fizice regulate te vor ajuta mereu sa ai o digestie buna. Daca nu faci miscare, corpul tau nu arde surplusul de calorii si acestea se vor depune.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Tags:
probleme digestie
imbunatatire digestie
cum slabesti
kilograme in plus
otet de mere reflux gastric
arsuri gastrice
balonare
constipatie remedii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare