7 remedii la indemana pentru muscaturile de tantari

Muscaturile de tantari, pe cat de inofensive sunt, pe atat de tare reusesc sa ne enerveze. Nu vorbesc aici de tantarii de la tropice, aducatori de malarie, ci de tantarii nostri, bazaitori si perseverenti. Oricat de tare am incerca sa ne ferim de tantari cu tot felul de pastile si creme, ei tot reusesc sa ne muste, ba prin parcuri, ba pe malul vreunui lac, la mare sau la munte.
 
Din fericire, exista remedii simple, la indemana, care calmeaza mancarimea si iritatia provocate de muscaturile tantarilor.
 
Iata mai jos 7 remedii naturiste pentru calmarea muscaturilor de tantari:
 
1. Otetul de mere
 
Pune pe o discheta demachianta putin otet de mere si aplic-o pe muscatura de la tantar. Las-o cateva minute si gata, ai scapat de mancarimea de la muscatura. Daca ai mai multe muscaturi, poti prepara o pasta din otet de mere si putina faina pe care sa o aplici pe fiecare muscatura si sa o lasi sa se usuce.
 
2. Cerealele de ovaz
 
Stiai ca cerealele de ovaz contin o substanta care are calitati anti-iritante? Prepara o pasta din apa cu faina de ovaz si pune-o pe pielea iritata. Las-o sa actioneze cateva minute, dupa care clateste zona cu apa rece si ai scapat de disconfortul creat de muscaturile de tantari.
 
3. Bicarbonatul de sodiu
 
Calitatile bicarbonatului de sodiu sunt nelimitate, el se foloseste pentru gatit, pentru ameliorarea arsurilor stomacala, tratarea candidozei, curatarea tenului si dintilor, dar si pentru calmarea mancarimilor date de muscaturile de tantari. Cum procedezi? Prepari o pasta din bicarbonat de sodiu si apa, iar apoi o aplici pe zona muscata.
 
4. Mierea
 
Mierea este un adevarat medicament natural, ea are proprietati anti-bacteriene si anti-inflamatoare si poate trata tot felul de mici afectiuni. Una dintre acestea este si banala muscatura de tantar pe care o calmeaza imediat. Pune o picatura pe zona afectata si mancarimea va disparea.
 
 
5. Busuiocul
 
Ai in casa un ghiveci cu busuioc? Atunci e bine de stiut ca frunzele de busuioc, frecate putin in palme si puse pe o muscatura de tantari, o ajuta sa se vindece mai repede. Busuiocul contine o substanta numita eugenol care ajuta la calmarea pielii. Daca nu ai un ghiveci cu busuioc, este bun si cel uscat. Pune-l in apa fierbinte, lasa-l la infuzat si dupa ce se raceste aplica acest ceai cu o compresa pe zonele afectate.
 
6. Lamaia
 
Stiai ca acidul citric are proprietati de calmare a mancarimilor date de muscaturile de tantari? Ca sa scapi de disconfortul creat de muscaturile de tantari, ia o felie de lamaie si pune-o pe zona afectata. Daca ai mai multe muscaturi, stoarce o lamaie si aplica acest suc pe zonele afectate.
 
7. O punga cu gheata
 
Daca n-ai prin casa faina sau cereale de ovaz, atunci cu siguranta ai gheata. Gheata, asa cum stim cu totii, reduce inflamatiile si calmeaza pielea iritata. Cel mai simplu este sa pui gheata intr-o punga si sa o pui pe muscaturile de tantari. 
 
 
Tags:
muscaturi tantari
ciupituri tantari
remedii naturiste
remedii simple
otet
ovaz
gheata
miere
bicarbonat de sodiu
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare