7 semne ca ai intoleranta la gluten

Afectiuni 22.07.2013 Livia Caled

Cele mai frecvente intolerante alimentare sunt cele la gluten si lactoza, insa, de obicei, le ignoram sau nu ne dam seama ca le avem, gandindu-ne ca starea mai proasta de sanatate are alte cauze. Intoleranta la gluten nu e o afectiune grava, se poate trai bine mersi cu ea, insa, daca sunteti siguri ca o aveti, o sa va simtiti mai bine daca evitati produsele care contin gluten.

Ce este glutenul? O proteina din cereale, dar si din alte produse cum ar fi branza cu mucegai. Alimentele in care se gaseste glutenul, de regula, sunt faina, painea, biscuitii, orzul, secara, pastele, berea, supele la cutie si cuburile pentru supa.

Iata mai jos 7 semne care s-ar putea sa indice o intoleranta la gluten:

1. Balonare si crampe abdominale;

2. Crampe si sensibilitate musculara, dar si dureri articulare;

3. Senzatia de ceata in creier, ameteala si sfarseala dupa o masa care contine gluten;

4. Furnicaturi si durere usoara in degete;

5. Migrene, care par sa apara din senin;

6. Anxietate, depresie, schimbari bruste de stare, iritabilitate;

7. Diaree.



Cum se trateaza intoleranta la gluten? Eliminand alimentele care contin gluten, acest lucru il poti face citind etichetele la produse.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ce alternative pentru faina poti gasi? Faina de mei, de hrisca si seminte de chia. De asemenea, faina de orez brun nu contine gluten.

Tags:
gluten
intoleranta la gluten
alimente gluten
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare