7 trucuri care mascheaza si remediaza aspectul de pleoape cazute

Cu cat genele sunt mai lungi si pleoapele mai ferme, cu atat ochii par mai mari. Din pacate, odata cu inaintarea in varsta, pielea din zona ochilor isi pierde cel mai rapid din elasticitate favorizand aparitia ridurilor si a pierderii fermitatii pleoapelor. Pleoapele cazute nu sunt neaparat un efect al inaintarii in varsta, ele pot fi si o trasatura genetica.
 
Vestea buna e ca, datorita trucurilor cosmetice si remediilor naturiste, pleoapele cazute pot fi mascate si ameliorate. Pentru a masca prin trucuri cosmetice pleoapele lasate iti trebuie un creion sau un tus negru de ochi, mascara si farduri de ochi, in nuante inchise de maro, dar si cu efect iluminator. Preferabil ar fi ca toate aceste produse cosmetice sa fie rezistente la apa ca sa nu se intinda si sa se piarda tot efectul.
 
Care sunt cele mai bune idei pentru a masca pleoapele cazute? 
 
1. Foloseste tonuri intunecate pe coltul exterior al pleoapelor
 
Un truc foarte bun pentru a masca pleoapele cazute este sa folosesti farduri in tonuri inchise (nuante de maro) pentru coltul extern al pleoapelor si sa deschizi usor culoarea spre interior cu un fard iluminator. De asemenea, deschide culoarea si in partea de sus a arcadei, spre sprancene. Printre vedetele care folosesc acest tip de machiaj se numara Blake Lively.
 
 
2. Foloseste multa mascara
 
Genele lungi si dese joaca un rol fundamental in a avea un look mai expresiv si intinerit. Foloseste mascara si pe genele de sus, dar si pe cele de jos.
 
3. Aplica pe pleoapa superioara o linie discreta cu tus
 
Foloseste un eyeliner waterproof pentru pleoapa de sus. Nu aplica creion de ochi pentru pleoapa de jos, deoarece acest lucru micsoreaza ochii. Daca vrei, totusi sa aplici, traseaza o linie doar la coltul ochilor. Mai jos ai un tutorial care iti explica perfect cum sa faci acest lucru.


4. Incearca trucul "ochi de pisica"
 
Daca vrei un look elegant si chic, incearca trucul ochi de pisica. Asta inseamna ca trebuie sa prelungesti linia trasata de eyeliner in sus, ca la indience. 

 
Urmatoarele 3 trucuri sunt cateva remedii naturiste care te vor ajuta sa iti mentii pleoapele tonifiate si sa reduci aspectul de pleoape umflate.
 
5. Aplica pe pleoape plicuri de ceai de musetel folosite
 
Ceaiul de musetel are proprietati anti-inflamatorii si ajuta la ameliorarea aspectului de pleoape cazute sau umflate. Pune cateva pliculete de ceai folosite la frigider si aplica-le seara pe pleoape timp de 20 de minute.

6. Prepara-ti o lotiune tonifianta pentru pleoape
 
Sa iti faci o lotiune tonifianta pentru pleoape este destul de simplu. Amesteca o lingura de iaurt cu o lingura de gel de aloe vera, o lingurita de faina de ovaz si cateva felii de castravete. Amesteca-le bine pana cand se transforma intr-o pasta si aplica aceasta lotiune in fiecare seara. In felul acesta o sa incetinesti procesul de imbatranire la nivelul pleoapelor.
 
7. Foloseste albusul de ou
 
Amesteca bine un albus de ou si aplica-l pe pleoape, lasa-l sa actioneze vreo cateva minute dupa care clateste bine. Albusul de ou ajuta pielea sa se mentina ferma.
 
 
 
Tags:
pleoape cazute
pleoape umflate
trucuri
machiaj
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare