8 alimente care iti transforma o zi proasta in una superba

 Atunci cand esti stresata ai tendinta sa mananci ceva dulce sau eventual prajit, numai ca aceste alimente nu numai ca nu te destreseaza, dar te fac sa te simti mai obosita si iti cresc atat de mult nivelul zaharului din sange incat clachezi la scurt timp. Aceste alimente provoaca indigestie, balonare, greata si pana la urma tot simti ca ti-e foame. Si aceastea sunt doar efectele pe termen scurt. 

Din pacate, niciun aliment nu poate sa-ti transforme total o zi proasta, dar sunt cateva optiuni sanatoase care chiar iti pot schimba starea de spirit. 
 
Capsuni, portocale si mango 
 
Vitamina C are un efect uimitor asupra sistemului imunitar, dar stiai ca te poate si bine-dispune? Acest puternic antioxidant a demonstrat ca poate reduce simptomele depresiei, oprind acumularea radicalilor liberi. Deci incepe-ti ziua cu un bol de capsuni cu portocale, mango si iaurt grecesc. 
 
 
Nuci si seminte de dovleac
 
Acum ca ai capatat deja o stare foarte buna de spirit, vrei sa o pastrezi, nu? Atunci, cand vei simti nevoia de o gustare, mananca o mana de nuci sau de seminte de dovleac. Sunt pline de Omega 3, iar studiile au demonstrat ca acesti aicizi imbunatatesc stare de spirit si stima de sine. 
 
Orz
 
Daca ai facut alegeri sanatoase toata dimineata, n-o s-o dai in bara tocmai acum. La pranz ai nevoie de ceva constistent. Ramai tare pe pozitii si refuza invitatia la Mc Donald's. Inlocuieste cheeseburgerul cu orz cu piper, turmenic si broccoli sau sparanghel fript. Orzul contine carbohidrati care stimuleaza creierul sa elibereze serotonina, hormonul fericirii. 
 
 
Telina 
 
Pentru o ultima gustare inainte sa pleci de la serviciu iti recomandam telina, caci are puterea de a te ajuta sa te eliberezi de stres si de a le permite vaselor de sange sa se relaxeze. Cercetatorii au demonstrat ca telina contine o substanta care scade concentratia de hormoni ai stresului din sange, rezultatul fiind ca organismul tau se streseaza mai putin. Inmoaie sticksurile de telina in humus pentru un plus de proteine. 
 
Carne de vita cu chili
 
Acum ca ai zambit toata ziua, nu poti sa fie altfel si seara. Incearca chili con carne, adica ardei iuti cu carne de vita. Adauga linte, fasole boabe si orice condiment care iti place. Tine cont ca vacuta din care gatesti sa fi crescut la tara si sa fi fost hranita numai cu iarba. Un stiu a aratat ca acest tip de carne, de la vacile crescute cu iarba, mareste nivelul acizilor grasi Omega 3 si scade nivelul acizilor grasi Omega 6. Ambele schimbari au legatura cu un risc scazut de depresie. Acest fel de mancare va fi finalul fericit al zilei de care ai nevoie. 
Tags:
alimente
stare de spirit
capsuni
nuci
seminte
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare