8 cele mai bune ceaiuri de slabit

Acum ca s-a mai racorit vremea, nu prea iti mai vine sa bei fresh-uri cu gheata, limonada sau bere. Si cum esti in plin proces de slabire, ceaiurile sunt cele mai bune bauturi pentru aceasta perioada. Iata unele care te incalzesc, dar topesc si grasimea nedorita.  

Kelly Choi a facut un studiu pentru cartea sa "The 7-Day Flat Belly Tea Cleanse" si asa a descoperit ca unii participanti au slabit chiar si 4,5 kilograme intr-o singura saptamana, gratie unor ceaiuri. In plus, ea a observat ca aceste ceaiuri nu numai ca topesc grasimea prin faptul ca accelereaza metabolismul, ci chiar previn formarea altor celule de grasime. 
 
Iata, asadar, ce tipuri de ceai sa bei ca sa obtii rezultate uimitoare
 
 
Stii deja ca ceaiul verde este foarte bogat in antioxidanti si ca are un continut de patru ori mai mic de cofeina decat cafeaua. Acest tip de ceai stimuleaza metabolismul sa functioneze intr-un ritm mai rapid, datorita unui component numit catehina, care lupta impotriva tesutului adipos de pe abdomen. Conform rezultatelor unui studiu recent, ceaiul verde, consumat inainte de un antrenament, te poate ajuta sa slabesti mai repede. 
 
Studiul de 12 saptamani a aratat ca participantii care au combinat 4 - 5 cani de ceai verde pe zi cu sesiuni de 25 de minute de sport, au slabit de doua ori mai mult decat cei care nu au baut ceai. 
 
 
2. Ceai de soc 
 
Acest ceai aromat, fara sa aiba nevoie de indulcitori, este unul dintre cele mai recomandate ceaiuri pentru slabit, intrucat elimina toxinele din organism. In plus, este diuretic si intr-o mica masura laxativ.
 
Ceaiul de soc se prepara prin infuzie, asa ca toarna un litru de apa clocotita peste 6 linguri de flori de soc uscate si lasa acoperit 10-15 minute.
 
3. Ceai oolong
 
Ceaiul Oolong este un ceai semi-fermentat si mai este denumit si Wulong sau ceai bleu-verde. Acesta contine un ingredient numit polifenol, care a fost folosit din cele mai vechi timpuri in lupta cu obezitatea in Estul Indepartat. Un studiu publicat in Journal of Integrative Medicine a descoperit ca participantii care au baut ceai oolong au slabit aproape 3 kilograme pe durata a sase zile. 
 
4. Ceai de menta 
 
Ceaiul de menta ajuta la mentinerea greutatii corporale, la echilibrarea fluidelor in organism si, in plus, inhiba dezvoltarea celulelor nocive in organism si deci previne cancerul, mentinand organismul tanar pentru mai mult timp.
 
Mai mult, mirosul de menta are uimitorul efect de a bloca senzatia de foame. Un studiu a demonstrat ca persoanele care au mirosit menta la fiecare doua ore au reusit sa slabeasca aproximativ 2,5 kilograme pe luna. 
 
Atentie insa, consumat in exces, ceaiul de menta te constipa, fapt ce va ingreuna orice cura de slabire. Asadar, nu bea mai mult de 3 cani pe zi. 
 
5. Ceai de rooibos 
 
Vitaminele si mineralele pe care le contine ceaiul de rooibos iti dau energie si te ajuta sa tii poftele in frau. Rooibos are capacitatea de a accelera metabolismul bazal, de a restabili echilibrele organismului (homeostazia), de a mobiliza depozitele adipoase si de asemenea de a detoxifia organismul.
 
6. Ceai de urzica
 
Acest ceai elimina apa acumulata in exces. Pentru un efect garantat, ceaiul trebuie baut zi de zi pana la doua luni. Se poate prepara sub forma unei infuzii de 4-5 lingurite de frunze uscate de urzica la 1 litru de apa fiarta.
 
7. Ceai de papadie
 
Aceasta bautura este ideala pentru slabit si detoxifiere, caci este un ceai depurativ, sudorific si diuretic. Se consuma cam doua cani de ceai pe zi, preparat din planta uscata - 2 lingurite la o cana de apa fierbinte.
 
8. Ceai alb 
 
Ceaiul alb este uscat natural, la soare, iar asta il face cel mai putin procesat ceai, dar si cel mai bogat in antioxidanti. Gratie substantelor active, ceaiul alb topeste grasimile si impiedica formarea unor celule de grasime noi.
 
Foto: Hepta
Tags:
ceai
slabit
grasime
ceai verde
rooibos
detoxifiere
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare