8 fructe si legume care contin mai multa vitamina C decat o portocala

Parintii ne-au obisnuit de mici sa mancam portocale pentru ca au un continut mare de vitamina C, dar exista si alta fructe si legume care sumt chiar mai importante din acest punct de vedere. 

Vitamina C este esentiala pentru repararea tesuturilor corpului, ajuta organismul sa creeze colagen, proteina necesara pentru producerea pielii, tendoanelor, ligamentelor si a vaselor de sange. 
 
O portocala contine 98 de miligrame de vitamina C, ceea ce este suficient pentru ca doza zilnica recomandata este de 75, dar sa vedem de unde putem lua si mai mult din aceastavitamina. 
 
1. Ardei grasi galbeni 
 
Aceste legume contin putine calorii si doar jumatate de cana ardei galbeni taiati felii inseamna 155 de miligrame de vitamina C. 
 
2. Papaya
 
Nu creste pe la noi, dar daca faci un drum pana la supermarket cumpara-ti macar jumatate de papaya, care ii va aduce corpului tau 238 de miligrame de vitamina C. In plus, acest fruct este o sursa buna de vitamina A si de fibre. 
 
3. Guava
 
O cana din acest fruct exotic inseamna 377 de miligrame de vitamina C, adica de 5 ori doza zilnica recomandata. 
 
4. Capsuni 
 
Capsunile au aceeasi cantitate de vitamina C ca o portocala de marime medie, dar macar nu trebuie sa te strambi atunci cand le mananci, ba chiar vei mai cere o portie din acest fruct dulce. 
 
 
 
5. Broccoli 
 
Daca te-am convins ca nu trebuie sa mananci ceva ingrozitor de acru ca sa te bucuri de vitamina C, punem pe lista si broccoli, un aliment foarte sanatos care are in jur de 130 de miligrame de vitamina C. 
 
6. Conopida
 
Sora cu broccoli, conopida nu se lasa mai prejos si iti aduce intr-o portie de 150 de grame, 130 de miligrame de vitamina C. 
 
7. Varza kale
 
Aceasta varza care isi face incet dar sigur loc pe mesele noastre contine 120 de miligrame de vitamina C intr-o suta de grame. 
 
8. Marar
 
De ce sa te strambi mancand o portocala, cand ai putea sa pui 100 de grame de marar intr-o salata si sa-ti iei doza zilnica recomandata de vitamina C plus 10 miligrame.
Tags:
vitamina C
sursa vitamina C
capsuni
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare