8 greseli pe care le faci in legatura cu crema cu protectie solara

Pielea este cel mai mare organ din corpul uman, asa ca trebuie sa inveti sa ai grija de ea. Nu e sufiecient daca te dai cu crema de protectie solara daca n-o faci intr-un mod corect. 

Daca nu iti protejezi pielea, te poti alege cu arsuri de soare, hiperpigmentare sau chiar cancer, iar daca folosesti crema solara necorespunzator, este ca si cum n-ai folosi-o deloc. 

Citeste aceste 8 greseli si ai grija sa nu le mai faci niciodata. 
 
1. Nu folosesti suficienta crema cu protectie solara
 
Cand stabilesti din ochi cu cata crema trebuie sa te dai, nu te multumi cu faptul ca ai atins fiecare particica din corp. Tine minte ca trebuie sa te dai cu 30 de mililitri de crema pe corp (echivalentul unui shot) si cu o lingurita pe fata. 
 
2. Nu aplici din nou crema 
 
Multe dintre ingredientele din cremele solare isi schimba compozitia chimica atunci cand vin in contact cu soarele. Acestea resping razele solare, dar si fac crema inactiva. Pentru a evita efectele neplacute ale soarelui, trebuie sa reaplici crema ca sa te asiguri ca substantele sunt inca active. 
 
Majoritatea dermatologilor sunt de parere ca trebuie sa reaplici crema o data la 2 ore, ceea ce inseamna ca tubul pe care l-ai cumparat pentru toata vara o sa-ti ajunga pentru 3 aplicari sau 6 ore in soare
 
 
3. Nu folosesti factorul de protectie suficient de mare 
 
Cei mai multi dermatologi recomanda folosirea zilnica a unei creme cu SPF 15, dar tinand cont de faptul ca foarte putine persoane aplica o cantitate corecta de crema, factorul de protectie se reduce dramatic. Daca ai ales o crema de protectie cu SPF 30, cu greu vei primi protectie de SPF 10 daca aplici crema ca marea majoritate a oamenilor. 
 
4. Crezi ca este rezistenta la apa si la transpiratie 
 
Atunci cand faci baie in mare sau cand transpiri, crema ta cu factor solar se scurge de pe tine, iar tu ramai expus. Ar trebui sa reaplici crema chiar daca intri in apa pentru 10 minute sau transpiri abundent.
 
5. Crema ta de plaja este mai veche decat slapii 
 
Da, expira. Arunc-o dupa un an de cand ai desfacut-o. Cel mai bine este sa scrii pe ambalaj data la care ai folosit-o prima data. 
 
 
6. Omiti unele parti ale corpului 
 
Este foarte usor sa se intample asta, mai ales daca aplici crema acasa. Ori din cauza ca nu ai lumina suficienta in camera, ori ca ti s-au lipit hainele de unele parti ale corpului, o sa te trezesti cu urechile rosii, cu o pata mare, tot rosie in mijlocul spatelui sau in spatele genunchilor. 
 
7. Crema de plaja nu are timp sa actioneze 
 
Ingredientele din cremele de plaja au nevoie de 15 - 30 de minute pentru a fi absorbite in piele si a fi eficiente. Asadar, nu uita sa te dai cu crema inainte sa pleci la plaja. 
 
8. Nu uita de buze
 
Da, si ele se ard. Din pacate, pielea de pe buze are si mai putina protectie, iar buzele arse pot fi foarte dureroase. Foloseste un balsam de buze cu protectie solara. 
 
Foto: Hepta
Tags:
soare
crema
plaja
raze
apa
SPF
UV
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare