8 greseli pe care le faci pe banda de alergat

Ti se pare suficient ca te duci la sala si alergi pe banda? Da, e de admirat, dar pentru ca alergatul sa fie eficient trebuie sa faci totul corect. Nu o lua personal, nu esti singura care face intrecere cu tipa de pe banda cealalta sau care se uita la TV in timp ce alearga pe banda. 

1. Maresti viteza sau cresti inclinatia prea devreme 
 
Daca esti incepator, pune pret pe timp, nu pe intensitate. Te vei alege cu dureri la genunchi, solduri si gambe daca inclini banda prea devreme. Cel mai bine este sa alternezi alergatul cu mersul, ceea ce ii da sansa corpului tau sa se adapteze. 
 
2. Faci intrecere cu femeia de pe banda alaturata 
 
Poate ca se antreneaza pentru al cincilea maraton si tu, incepatoare, vrei sa tii pasul cu ea. Relaxeaza-te, nu-ti mai face griji de ce fac cei din jurul tau si cauta-ti un ritm confortabil si o viteza potrivita, care sa te fereasca de epuizare si de accidentari. 
 
3. Alergi la aceeasi intensitate tot timpul 
 
Nu doar ca o sa te plictisesti, dar nici n-o sa faci progrese prea mari. Incearca antrenamentele interval, care alterneaza intre alergarea de viteza si cea usoara, de recuperare. Te vor mentine activa si interesata. 
 
4. Tii banda la 0% inclinatie 
 
Cresterea graduala a inclinatiei de la 1 la 3 la suta simuleaza alergatul afara. Incepe incet si creste inclinatia treptat. Nu trebuie sa exagerezi, ci doar sa simti ca te soliciti putin mai tare. 
 
 
5. Te inclini in fata 
 
Aceasta miscare nu-ti permite sa-ti indoi genunchii in mod adecvat. Incearca sa-ti pastrezi pozitia verticala si te vei feri de accidentari. 
 
6. Te uiti la TV sau citesti 
 
Poate ca e amuzant sa te uiti la film sau sa citesti stirile in timp ce alergi, dar acestea iti distrag atentia de la lucruri precum un siret care trebuie legat urgent sau pozitia corpului care nu este tocmai corecta. Banda de alergare iti poate oferi un antrenament complet, dar trebuie sa fii prezenta. Ca sa nu te plictisesti, poti totusi sa-ti faci un playlist cu melodii ce te motiveaza si poti alerga in ritmul muzicii. 
 
7. Doar alergi sau doar mergi 
 
Ai nevoie sa alternezi stilul ca sa ramai interesata si sa lucrezi eficient. Poti face fandari sau poti alerga in lateral, dar daca ti se pare prea complicat, fa totusi un antrenament interval. 
 
8. Te tii cu mainile de bare 
 
Pentru ca alergam cu tot corpul, este foarte ciudat sa te tii de bare in timpul unei alergari. In plus, iti limiteaza gama de miscari si alergatul in mod natural. Lasa mainile libere, caci au rolul lor in alergare.
Tags:
banda
alergat
sport
miscare
alergare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare