8 Moduri inedite de a consuma sparanghelul la slabirea de vara

Stil culinar 05.06.2019 dietetik
Sparanghelul este pentru femei o leguma multifunctionala si asta pentru ca este cunoscuta ca fiind cel mai bun diuretic natural, scapandu-te de retentia de apa, celulita, toxine si kilograme fara pic de efort. Pe piata vei intalni cel mai des sparanghel de o culoare frumoasa de verde crud gratie continutului mare de antioxidanti puternici precum glutation si fitonutrienti. In plus, daca vrei sa scapi de mai multe kilograme si sa-ti mentii greutatea atata timp cat doresti trebuie sa-l ai mereu in casa. Este de ajuns sa consumi 1-2 bucati de sparanghel si vei ajunge la concluzia ca senzatia de foame excesiva inceteaza si asta este posibil gratie unei substante speciale ce poarta numele de inulina. Fara indoiala, sparanghelul este vedeta verii si se mai spune despre el ca este “hrana regilor”. Atat de special este si merita sa fie in farfuria fiecaruia dintre noi!
 
Unii ar spune ca este o leguma scumpa, dar noi credem ca merita din plin. Realiattea este ca pretul este o idee mai mare decat legumele banale si sanatoase de pe piata precum castravetii, ridichile, rosiile si frunzele de salata, dar partea buna este ca nu ai nevoie sa consumi o cantitate mare de sparanghel la o masa, avand in vedere ca ofera imediat satietate. Oricine isi poate permite sa cumpere sparanghel in mod regulat sau din cand in cand ca pofta.
 
Fiind o leguma inedita pentru romani, se poate ca multi sa nu stie exact cum se gateste si in ce combinatii se consuma. In strainatate este nelipsita din mancarurile sanatoase si mult laudata in diverse cure de slabire. Vrem sa-ti dezvaluim exact in cadrul acestui articol cum trebuie consumat:
 
1.Sparanghel tip chips
 
Renunta la chips-urile si sticks-urile din comert care nu sunt prea sanatoase si obtine acasa propriile rontaieli cu ajutorul sparanghelului. Bucatile de sparanghel se dau prin oua batute si pesmet si se rumenesc la cuptor in tava imvracata in folie sau in tigaie de teflon cu ulei. Se serveste cu tot felul de sosuri light de vara, care nu ingrasa deloc.
 
 
 
2.Pizza din sparanghel
 
Aseaza intr-o tava imbracata in folie de copt mai multe bucati de sparanghel, adauga mirodenii si ierburi aromatice, bucati de rosii cherry si decoreaza la final cu parmezan. Se lasa la cuptor cateva minute si se serveste cu sos salsa caliente din rosii. Vezi aici reteta sosului!
 
 
3.Salata colorata din sparanghel
 
Sparanghelul se gateste la aburi timp de 3-5 minute, apoi se scurge bine de apa si se taie in bucati. Se combina apoi cu ardei gras rosu, ardei gras verde, ardei, ceapa rosie, ceapa verde, rosii cherry si ton in apa sau bucatele de piept de pui rumenite.
 
 
4.Sparanghel infasurat
 
Ai nevoie de mai multe buchete de sparanghel si cateva fasii de sunca slaba sau prosciutto sau bacon. Infasoara buchetele cu mezelurile alese si aseaza-le in tava de copt imbracata in folie de copt si lasa la rumenit cateva minute. Se serveste tot cu sosuri light de vara precum acestea 8!
 
 
5.Sparanghel in stil italian
 
Vei obtine o salata din sparanghel si rosii cherry rumenite la grill, apoi se decoreaza cu branzica de vaci sau branza feta. 
 
 
6.Salata greceasca din sparanghel
 
Ai nevoie de:
 
  • Cateva bucati de sparanghel pe care sa le tai in bucati si sa le gatetsi la aburi cateva minute – se scurg bine de apa
  • 7-8 rosii cherry
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 1 cana de frunze de salata
  • 2 castraveti
  • 2-3 linguri de branza
  • 1 lingura de ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
 
 
7.Supa crema de sparanghel
 
Fierbe sparanghelul apoi faramiteaza-l la blender cu cativa catei d eusturoi, jumatate d ecana de iaurt grecesc cu putine grasimi si mai poti completa cu apa si alte legume, verdeturi si ierburi aromatice. Trebuie sa obtii o pasta omogena.
 
 
8.Sparanghel marinat peste noapte
 
 
Este o reteta bogata in tot felul de nutrienti, dar si probiotice, ideale pentru tractul intestinal. Pentru marinada ai nevoie de 2-3 legaturi de patrunjel, o legatura de marar, zeama de la o lamaie, 1 lingura de ulei de masline, 1 lingura de otet, sare si piper dupa gust si o lingura de fulgi de chilli si jumatate de cana de apa. Totul se faramiteaza la blender, iar sparanghelul gatit la aburi s elasa peste noapte in marinada.
 

 

Tags:
slabirea de vara
sparanghel
moduri de a consuma sparanghelul
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare