8 motive pentru care exercitiile tale de la sala nu dau rezultate

Fitness 28.09.2016 Livia Caled
Mergi la sala constant insa rezultatele intarzie sa apara? Ti se pare ca mersul la sala doar te oboseste si iti schimba dispozitia intr-una proasta? Nu ai un abdomen plat si nici picioare tonifiate, desi mergi de mai mult de 6 luni la sala? Iata mai jos cateva motive pentru care exercitiile tale nu dau rezultate.
 
1. Faci mereu acelasi tip de exercitii
 
Cand faci aceleasi miscari, lucrezi numai anumite grupe de muschi, iar corpul tau se obisnuieste cu ele si nu mai arde la fel de multe calorii. Cu cat iti surprinzi corpul mai mult cu miscari noi, cu atat metabolismul se va accelera. Este la fel ca la o cura de slabire, cand nu mai schimbi meniul, ajungi in perioada numita platou, unde totul stagneaza. Incearca sa faci o zi cycling, in alta zi zumba, apoi sa continui in celelalte sedinte cu yoga, pilates, aerobic, in acest fel iti vei antrena toti muschii si, mai ales, vei evita plictiseala. Potrivit specialistilor in fitness, exercitiile cardio dau rezultate mai bune cand sunt combinate cu exercitiile de rezistenta, gen pilates si yoga. 
 
2. Depui mai mult efort decat e cazul
 
Cand ridici greutati prea grele pentru tine si depui mai mult efort decat poti duce, corpul tau e obosit ca dupa o zi de munca la camp. Incearca sa faci exercitii cu care sa te simti bine atat fizic, cat si mental. Dificultatea exercitiilor trebuie crescuta treptat, fara graba, altfel nu vei vedea niciun rezultat al efortului pe care il depui.
 
3. Nu te incalzesti inainte de a face exercitii
 
Cand ajungi prea tarziu la sala si pierzi minutele de incalzire, corpul tau este introdus prea devreme in sesiunea de miscari mai dificile si oboseste foarte repede. Cu siguranta nu o sa te simti bine dupa ce se incheie ora de la sala daca ai ratat incalzirea. 
 
 
4. Mananci dupa ce pleci la sala
 
Ti se pare ca ai muncit suficient la sala ca sa meriti prajitura preferata? Mai multe studii au aratat ca multe persoane uita sa manance ceva energizant inainte de sala si sunt acaparate atat de tare de foame dupa incheierea exercitiilor, incat se opresc in primul fast-food sau in prima patiserie si isi cumpara ceva de mancare. Solutia este sa mananci inainte de sala o banana sau un baton energizant, iar dupa sala, de asemenea, ceva usor, insa bogat in proteine si fibre.
 
5. Faci exercitii pe stomacul gol
 
Sa faci sport pe stomacul gol nu ajuta deloc la arderea mai rapida a grasimilor, ci la pierderea energiei, slabirea organismului si a masei musculare. "Cand masina ta mai are putina benzina, nu are rost sa iti faci planuri pentru drumuri lungi. La fel si cu corpul tau", este de parere un specialist in fitness, care recomanda un meniu echilibrat inainte si dupa sala.
 
 
6. Stai prea mult la sala
 
Ca sa ai un corp tonifiat si sa fii in forma nu trebuie sa stai cu orele la sala. Psihologii sunt de parere ca atunci cand stai prea mult la sala, pe undeva s-a instalat o obsesie pentru propriul corp care trebuie sa arate din ce in ce mai bine. Specialistii in fitness cred ca este suficient sa faci un antrenament de 2-3 ori pe saptamana pentru a te mentine in forma si a pierde in greutate asa cum iti doresti. Nu trebuie sa iti obosesti prea tare organismul mergand la sala zilnic, rezultatele nu apar din rutina, ci din variatie.

7. Te astepti sa transpiri cat mai mult
 
Transpiratia nu este un indicator pentru cat de bine ai lucrat la sala. Fiecare exercitiu de la sala cere o anumita doza de efort si nu toate aceste doze fac corpul sa transpire. Asadar, nu te mai concentra pe cat transpiri, ci pe cat de bine te simti dupa incheierea sesiunii de exercitii.
 
8. Vrei rezultate rapide
 
Forma corpului nu se modifica asa usor si rezultatele nu apar peste noapte. Pentru a avea un corp tonifiat trebuie sa faci sport constant perioade mari de timp. Poate ca cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faci cand mergi la sala este sa te gandesti ca acesta este un obicei sanatos si nu un mijloc pentru a ajunge la un corp perfect. 
 
 
 
Tags:
exercitii
sala
sport
slabire
miscare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare