8 remedii naturiste pentru buzele crapate

Afectiuni 11.10.2013 Livia Caled

Vremea rece vine cu tot felul de neajunsuri. Pe langa disconfortul termic pe care ni-l creeaza, ne usuca pielea si buzele, ne da batai de cap cand vine vorba sa alegem cu ce sa ne imbracam si ne predispune la raceala.

Uscarea buzelor poate fi provocata nu numai de vremea rece, ci si de o alergie la creme sau rujuri, pasta de dinti sau anumite feluri de mancare. Insa aceste situatii sunt mai rare, de obicei vantul si vremea rece sunt cele responsabile cu uscaciunea buzelor.

Care sunt cele mai bune remedii pentru buzele crapate?

1. Uleiul de cocos functioneaza ca un adevarat balsam pentru buze. El le hidrateaza si le ajuta sa se refaca.

2. Ceara de albine este foarte buna cand vine vorba de buze crapate, asadar mergeti la un magazin de produse naturiste si cumparati-va. Daca nu gasiti ceara de albine, este la fel de buna si mierea.

3. Uleiul de ricin este foarte eficient in tratamentul buzelor uscate si crapate. Ungeti-va buzele de cateva ori pe zi cu ulei de ricin, timp de o saptamana, si o sa vedeti ca buzele si-au recapatat sanatatea.

4. Castravetele este si el o solutie la indemana pentru buzele crapate si uscate. Frecati o felie de castravete de buze de cateva ori pe zi si intr-o saptamana buzele se vor vindeca.

5. O cutiuta cu unt de shea nu trebuie sa va lipseasca din geanta in sezonul rece. Untul de shea functioneaza ca un adevarat balsam pentru buze.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!



6. Smantana este, de asemenea, un bun remediu pentru buzele uscate. Aplicati smantana pe buze si lasati-o sa actioneze timp de 10 minute. Faceti asta cateva zile si veti scapa de problema.

7. Preparati-va un amestec dintr-o lingurita de ulei de ricin, una de glicerina si cateva picaturi de suc de lamaie. Dati-va pe buze inainte de culcare cu acest amestec. Dupa cateva zile, buzele se vor insanatosi.

8. Amestecati intr-o cutiuta o lingurita de ulei de masline si una de miere. Aplicati aceasta pasta pe buze, lasati-o sa actioneze cateva minute, dupa care clatiti. Aceasta pasta este buna si pentru exfolierea buzelor.

Medicii mai recomanda sa evitati sa va lingeti pe buze, nu faceti decat sa accentuati uscaciunea buzelor. De asemenea, este bine sa consumati multe lichide, in acest fel nu o sa mai aveti buze deshidratate.

 

Tags:
remedii buze crapate
remedii buze uscate
remedii naturiste buze crapate
buze uscate remedii naturiste
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare