Top 8 retete de smoothie pentru imunitate

O idee buna pentru a-ti intari imunitatea in sezonul rece este sa iti prepari de cateva ori pe saptamana un smoothie energizant, bogat in nutrienti, care sa iti asigure toate vitaminele si mineralele de care ai nevoie. Ingredientele recomandate pentru prepararea smoothie-urilor pentru intarirea imunitatii sunt ghimbirul, ardeiul iute, usturoiul, mierea, legumele verzi (salata verde, spanacul, varza, broccoli, varza de Bruxelles, varza kale, telina, patrunjel), bananele, fructele goji, sfecla rosie, semintele de in, merele, si, mai ales, citricele.  

Mai jos va propunem un top cu retete de smoothie-uri care ajuta la intarirea imunitatii:

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. Smoothie cu sfecla rosie si telina

Ingrediente: 2 sfecle rosii, 2 morcovi, frunzele de la 4 teline, o jumatate de castravete, putin ghimbir si apa. Puneti toate ingredientele in blender. 

2. Smoothie cu usturoi

Ingrediente: 2 catei de usturoi, putin ghimbir, o mana de patrunjel, 4 morcovi, 1 mar, o lingurita de seminte de in. Adauga apa daca vrei sa fie mai diluat.

3. Smoothie cu portocale si avocado

Ingrediente: 2 portocale, putin ghimbir proaspat, un sfert de avocado, curatat de coaja, 3 frunze de salata verde, o ceasca de cuburi de gheata, o ceasca de lapte de migale sau apa.

4. Smoothie cu sfecla rosie si goji

Ingrediente: o sfecla rosie, o lingura de fructe goji, o ceasca de fructe de padure congelate, o rodie, o jumatate de mar, o cana de apa de cocos sau apa simpla.

5. Smoothie cu mar si telina

Ingrediente: un mar, sucul de la o lamaie, cateva frunze de varza, frunzele sau jumatate de tulpina de la o telina, patrunjel, o mana de spanac, o lingura de seminte de in, apa.

Citeste si 10 obiceiuri pentru o imunitate de fier.

6. Smoothie cu morcovi si telina

Ingrediente: un mar, 3 portocale, o jumatate de radacina de telina, o lingurita de miere, putin ghimbir, 7 morcovi. 

7. Smoothie cu portocale si lime

Ingrediente: 2 portocale, o jumatate de lime, o banana, o bucatica de ghimbir proaspat, o mana de patrunjel, o mana de spanac sau salata si apa.

8. Smoothie cu banana si goji

Ingrediente: o banana, 2-3 frunze de kale cu tot cu codite, o ceasca de fructe de padure congelate, o ceasca de broccoli, varza sau conopida, o mana de fructe goji, apa.

Daca nu iti place un anumit ingredient dintr-un smoothie, poti sa il inlocuiesti cu un altul, pana cand descoperi smoothie-ul perfect. Retetele nu sunt batute in cuie. De asemenea, poti imbunatati gustul cu lapte de migdale, lapte de soia sau apa de cocos.

Citeste si Top 10 alimente pentru intarirea imunitatii.

 

 

Tags:
smoothie imunitate
retete smoothie
imunitate
usturoi
ghimbir
miere
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare