8 trucuri sa devii super productiva

Ti se pare ca uneori ai de a face cu un to-do list fara sfarsit? Incepi ziua in forta, stiind exact care sunt lucrurile pe care trebuie sa le faci si sfarsesti prin a bifa prea putine lucruri din lista ta? Atunci ai nevoie de cateva trucuri care sa te ajute sa devii mai eficienta. 
 
1. Ia-ti laptopul intr-un coffee shop 
 
Nu datorita cafelei extraordinare pe care o vei gasi acolo, ci pentru ca, potrivit unui studiu, zgomotul moderat, cum este zumzaitul dintr-o cafenea, creste performanta mai mult decat linistea sau zgomotul puternic. 
 
2. Scurteaza-ti ziua de munca
 
Pentru ca stii ca ai la dispozitie 8 ore pentru a-ti indeplini anumite indatoriri, s-ar putea sa te faca neproductiva. Incearca insa, o data pe saptamana, sa pleci de la birou mai devreme cu o jumatate de ora, daca jobul iti permite. Vei fi mult mai eficienta, din moment ce ai un termen limita pentru obiectivul tau. Daca nu poti sa pleci mai devreme de la serviciu, du-te dimineata cu o jumatate de ora mai tarziu. Va avea acelasi efect. 
 
3. Renunta la multitasking 
 
Exista un mit potrivit caruia esti mai productiv daca faci mai multe lucruri in acelasi timp, insa trecerea de la o activitatea la alta intrerupe functiile creierului. In plus, esti stresata si pierzi timp si energie incercand sa te concentrezi asupra unui nou obiectiv. 
 
4. Citeste mai putine stiri 
 
Daca nu esti jurnalista, evita sa citesti prea multe stiri, pentru ca asta poate fi deprimant si iti poate distrage atentia. Mai mult de atat, si creierul oboseste, ca orice muschi, asa ca mai bine menajeaza-l. 
 
5. Mergi la sala inainte de serviciu 
 
Poti sa gandesti mai bine pentru doua ore dupa ce mergi la aerobic, spun cercetatorii, deoarece creierul primeste mai mult oxigen. Nu te opri din miscare nici cand ajungi la birou. Din cand in cand ridica-te si fa cateva genuflexiuni si cateva intinderi. 
 
6. Ia-te la intrecere cu ceasul 
 
Sa-ti setezi alarma de la telefon, chiar si pentru 10 minute, poate creste productivitate. Propune-ti sa termini ceva intr-un anumit timp si fa tot ce poti sa inchei chiar mai devreme. 
 
7. Noteaza-ti, nu te mai stradui sa tii minte
 
Sa tii minte toata lista de lucruri pe care le ai de facut poate fi foarte obositor pentru creierul tau. Noteaza-le pe un carnetel si elibereaza-ti mintea pentru lucrurile foarte importante si urgente. 
 
8. Joaca jocuri pentru creier
 
Ca orice alt muschi, creierul tau are nevoie sa exerseze. Incepe-ti ziua rezolvand integrame, jucand Sudoku sau asezand piese dintr-un puzzle. Poti face orice activitate care iti solicita atentia si iti dezvolta creativitatea.
Tags:
productiva
eficienta
to do
lista
to do list
serviciu
job
birou
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare