9 alimente surprinzatoare pe care le poti congela

Congelatorul nu este numai pentru carne si legume la punga. Poti pastra aici o gama larga de alimente, cu conditia sa le depozitezi in pungi sau caserole pe care sa scrii data. Iata ce mai poti depozita in congelator: 

1. Porumb proaspat, pe stiulete 
 
Nu ti-ar placea sa te bucuri de un porumb proaspat in zilele de iarna? Congelatorul te ajuta in acest sens. Decojeste stiuletii proaspeti si baga-i imediat in congelator. Este important sa nu sari peste partea cu decojitul ca sa indepartezi enzimele care produc o schimbare de gust si de culoare. 
 
2. Avocado pentru guacamole 
 
Uneori ai pofta de guacamole, dar nu ai rabdare 3 zile pana sa se coaca avocado pe care l-ai cumparat din supermarket. O varianta ideala este sa cumperi avocado cand prinzi reduceri, iar cand se coc fie sa le congelezi jumatati, cu coaja indepartata, fie facute piure si amestecate cu lamaie. Poti pastra avocado asa pana la 8 luni. 
 
3. Hummus 
 
Daca nu te saturi niciodata de hummus, atunci trebuie sa iti faci stoc pentru zilele cand nu ai chef sa faci si nici nu ai de unde sa cumperi. Depoziteaza-l in congelator intr-o cutie de plastic si toarna un strat subtire de ulei de masline pe deasupra. Cand vrei sa il mananci, lasa-l o zi la frigider, apoi amesteca totul bine. 
 
4. Oua fara coaja 
 
Cum sa faci sa te bucuri cat mai mult timp de proviziile aduse de la tara? Pentru oua avem noi o solutie. Pentru ca sunt sanse foarte mari ca coaja sa se sparga in congelator si sa te trezesti cu galbenus peste inghetata, trebuie sa le congelezi sparte. Asadar, amesteca 3, 4 oua (sau cate crezi ca vei avea nevoie odata) cu un praf de sare si congeleaza-le in pungi. Ai grija sa nu intre prea mult aer in amestec. Poti pastra ouale astfel chiar si un an de zile. 
 
5. Paste sau orez 
 
Te gandesti ca nu e mare filosofie sa gatesti niste paste sau orez cu legume, dar cand vii infometat de la serviciu iti vine sa mananci si paine goala. Cand mai faci paste data viitoare, fierbe o cantitate mai mare de paste si congeleaza-le in portii individuale. Cand vrei sa mananci, stropeste cu putina apa si baga-le la microunde. 
 
 
6. Supa de pui 
 
Supa de pui nu rezista mult in frigider, dar in congelator poti sa o tii pana la 4 - 6 luni. Singura conditie este sa nu le pastrezi in conserve, ci in cutii de plastic ce se inchid ermetic. 
 
7. Pesto 
 
Placerea de a manca pesto poate fi uneori foarte scumpa, dar vestea buna este ca il poti pastra in congelator. Daca faci tu pesto sau il cumperi, tine cont sa lasi loc in recipient pentru dilatare. 
 
 
Daca congelezi direct verdeturile, se vor vesteji si isi vor pierde gustul, dar daca le congelezi in ulei de masline, deja se schimba povestea. Toaca verdeturile, pune-le in tavite pentru gheata, acopera-le cu ulei si congeleaza-le. Tine cont sa lasi putin loc liber. Dupa ce s-au congelat, poti transfera cuburile in pungi. 
 
9. Aluat pentru prajituri 
 
Cand ai chef de gatit, dar nu mai ai loc in cuptor ca coci toate prajiturile, poti pastra aluatul si pentru alta data. Congeleaza aluatul in portii individuale, atat cat sa faci o tava de prajituri. 
 
Foto: Hepta
Tags:
alimente
congelator
guacamole
hummus
aluat
oua
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • florinel
    1. florinel 11.09.2015 15:10

    Buna ziua.ouale asa pregatite pot fi congelate si in cutii de plastic sau pahare ?

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare