9 beneficii uimitoare ale otetului de mere

Otetul de mere are nenumarate beneficii pentru sanatate si pentru frumusete, de la nivelul glucozei din sange, pana la pierderea in greutate si temperarea transpiratiei. 

Otetul de mere, cunoscut si ca otetul din cidru de mere, este un ingredient cu o putere curativa enorma gratie combinatiei de oligoelemente, minerale si vitamine. Singura conditie, ca sa te poti bucura de tot ce iti aduce el bun, este sa cumperi un otet de mere presat la rece si nepasteurizat, deoarece caldura ii distruge nutrientii benefici si enzimele. 
 
Daca ai bifat acest aspect, iata la ce este bun otetul de mere
 
 
Acidul acetic, principalul component al otetului de mere, diminueaza apetitul si reduce retentia de apa. Mai mult de atat, unele studii au aratat ca substantele active din acest otet sunt capabile sa topeasca grasimea. 
 
Cateva vedete internationale, precum Gwyneth Paltrow, Reese Witherspoon si Madonna au recunoscut ca adauga otet de mere in diferite bauturi pe care le consuma. Asa recomanda si Dr. Oz, care are o reteta minune prin care poti sa dai kilograme jos: la 240 de mililitri de suc proaspat stors de grapefruit se adauga 2 linguri de otet de mere. 
 
Nu uita ca pierderea kilogramelor se realizeaza intr-un mod sanatos printr-o dieta echilibrata, bogata in fructe si legume, la care se adauga miscarea fizica!
 
 
Te scapa de celulita 
 
Otetul de mere are capacitatea de a asigura depozitarea corecta a lipidelor in corp si de a arde ce este in plus. Fa o solutie dintr-o lingurita de otet si doua lingurite de ulei de masline sau de cocos cu care maseaza-te circular in zonele afectate. 
 
Scade nivelul glucozei din sange 
 
Adauga o lingurita de otet si doua de ulei de masline la orice masa si vei preveni cresterea glicemiei, adica a dezvoltarii diabetului. 
 
Amelioreaza durerile musculare 
 
Dupa un antrenament intens te-ai ales cu niste dureri musculare pe care abia le suporti, dar pe care le poti ameliora tot cu otet de mere. Foloseste-l la masaj si vei scapa de dureri si de oboseala. 
 
Combate transpiratia 
 
Abia a inceput luna iunie si ne confruntam deja cu temperaturi mari, deci si cu problema transpiratiei. Ca sa scapi de acest stres, tamponeaza-ti pielea de la subrat cu o discheta imbibata in otet, lasa sa se usuce, apoi aplica deodorant. 
 
Albeste dintii imediat
 
Nu ai nevoie de tratamente scumpe ca sa ai dintii albi! Aplica doar cateva picaturi de otet de mere pe pasta de dinti inainte sa te speli si vei vedea imediat rezultatul. Ai grija totusi sa nu apelezi la acest truc prea des pentru a nu-ti strica smaltul dintilor. 
 
Imbunatateste digestia 
 
Pentru a reduce flatulenta, constipatia si arsurile la stomac, adauga o lingura de otet de cidru de mere intr-un pahar de apa sau ceai si bea cateva minute inainte de a manca. vei stimula astfel secretia de sucuri digestive. Aceasta bautura poate fi bauta in momentele in care simtiti arsuri la stomac.
 
Piele frumoasa, fara acnee 
 
Otetul de mere elimina excesul de sebum si curata tenul, avand proprietati antibacteriene. Dizovat in apa sau aplicat direct, cu ajutorul unei dischete demachiante, iti va lasa pielea curata, fina si stralucitoare. 
 
Da stralucire parului 
 
Dupa ce te-ai spalat, clateste-ti parul cu o cana de apa in care ai adaugat o jumatate de lingura de otet. Astfel vor fi indepartate depozitele de sampon, iar parul tau va deveni stralucitor si puternic.
 
Foto: Hepta
Tags:
otet de mere
transpiratie
celulita
slabit
grasime
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare