9 Mini-aperitive dragute si rapide pentru sarbatori – foarte sanatoase

Aperitivele sunt nelipsite pe masa de sarbatori si nu este de mirare, avand in vedere ca nu poti pune din prima in fata oaspetilor mancarurile cele mai consistente si grele la stomac. Plus de asta, cand ti se face foame este mult mai usor sa servesti ceva rapid in loc sa te apuci sa reincalzesti mancarea. Mini-aperitivele pot fi consumate in orice moment al anului, motiv pentru care pot parea banale, dar noi iti propunem idei inedite de aperitive care sa fure privirile tuturor oaspetilor. Mai mult decat atat, iti propunem variante sanatoase si cu putine calorii care te vor ajuta sa digeri mai bine mancarurile grele la stomac si vei bloca acumularea caloriilor si grasimilor. Pe langa oaspeti, se vor bucura chiar si copiii de aperitivele colorate si vor manca sanatos fara sa-si dea seama. Trebuie sa stii ca aperitivele nu constau numai in sorici, pastrama si alte mezeluri. Legumele te pot ajuta mai mult decat crezi, mai ales daca stii cum sa le tai si ai putina imaginatie. Cum timpul este pretios pentru fiecare gospodina, aceste mini-aperitive te vor scoate din criza de timp si iti va ramane mai mult timp pentru alte activittai casnice.
 
Partea si mai buna la aperitivele sanatoase este ca pot fi pregatite oricand ca sa fie consumate proaspete si nu va fi o corvoada pentru nimeni. Iata ce-ti propunem:
 

1.Palarii de ciuperci tip pizza

 
Ai nevoie de palarii de ciuperci mari, champignon sau portobello pe care sa le ungi cu sos de tomate, le decorezi cu rondele mari de rosii si le decorezi cu parmezan, patrunjel, marar si alte mirodenii. Se gatesc la cuptor in doar cateva minute.
 
 
 

2.Rosii ornate

 
Ai nevoie de rosii de dimensiuni medii pe care sa le scobesti cu grija, dar sa lasi partea de sus scobita tot pe mijloc. Se umplu cu branzica de vaci sau branza feta cu ceapa rosie si se orneaza cu frunze mari de patrunjel exact ca in poza.
 
 

3.Frigaruie cu rosii in stil italian

 
Ai nevoie de rosii cherry galbene si rosii, mozarella si frunze de spanac. Se decoreaza cu otet balsamic si se adauga sare, piper, rozmarin, oregano.
 
 

4.Rondele de castraveti umplute

 
Ai nevoie de castraveti mari englezesti pe care sa-i tai rondele. Aceste rondele se scobesc usor ca sa se adauge crema de branza cu ierburi aromatice si mitodenii si se decoreaza cu jumatati de rosii cherry. Poti adauga curry, boia dulce, boia iute, chiar si fulgi de chilli.
 
 

5.Rondele de vinete decorate

 
Ai nevoie de 2-3 vinete mari pe care sa le tai rondele potrivit de groase pe care le vei gati la grill si le vei decora cu rondele de rosii si crema de branza cu verdeturi.
 
 

6.Sandvisuri din castraveti (fara paine)

 
Ai nevoie de castraveti mari englezesti. Taie dimensiunea dorita pentru sandvisuri relativ egale si apoi taie in jumatate castravetele. Scobeste usor jumatatile de castraveti si adauga intre felii urmatoarele:
 
Fasii sau cuburi de piept de pui fierte sau rumenite la grill sau poti alege ton in apa sau sunca slaba de pasare
Fasii de ceapa rosie
Ceapa verde
Crema de branza cu verdeturi
Rondele de rosii
Fasii de ardei gras rosu
Frunze de salata sau alte verdeturi la alegere
Sare si piper dupa gust
 
 

7.Coroana de usa din broccoli pentru Craciun

 
Ai nevoie de:
 
3-4 cani de broccoli sau 2 capatani mari – se gatesc la aburi 2-3 minute
2 ardei grasi rosii
Maioneza vegana de casa – vezi aici reteta sanatoasa si rapida
Sare si piper dupa gust
5-6 catei de usturoi faramitati – decorezi broccolii
 
Se aseaza pe platou exact ca in poza.
 
 

8.Coronita „cremoasa” pentru Craciun

 
Ai nevoie de:
 
2-3 cani de branzica de vaci sau crema de branza cu verdeturi
3 legaturi de patrunjel sau 2 cani de broccoli la care se faramiteaza partea verde inchis
Sare si piper dupa gust
2-3 linguri de ulei de masline
1 ardei gras rosu mare – se taie marunt si se foloseste la decorare
Zeama de lamaie – stropesti tot
 
Se amesteca intr-un bol tot in afara de ardeiul gras, se da forma din imagine si apoi se decoreaza cu ardeiul rosu si se stropeste cu zeama de lamaie.
 
 

9.Aperitiv cu avocado si somon afumat

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Ai nevoie de rondele mari de castravete pe care le vei unge cu guacamole si vei pune deasupra somon-fasii exact ca in imagine. Guacamole se obtine prin pisarea cu furculita a fructului de avocado dupa ce elimini coaja, adaugi putin ulei de masline, otet, sare, piper si patrunjel.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Tags:
aperitive pentru sarbatori
aperitive sanatoase
mini-aperitive pentru sarbatori
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare