9 modalitati distractive prin care sa fii mai activ in fiecare zi

Stii deja cat de multe beneficii are sportul pentru sanatate, ai incercat cu abonamentul la sala si cu alergatul in parc, dar nimic nu a mers. E mult prea bine sa stai comod in canapea in fata televizorului. Mai sunt, totusi, variante. 
 
Exista unele activitati atat de amuzante si distractive, pe care atunci cand le faci nici nu-ti dai seama ca de fapt iti lucrezi muschii. 
 
1. Fugareste-ti copiii prin curte 
 
De cate ori nu te-ai gandit ca nu ai timp suficient pentru copiii tai? Acum este momentul, mai ales ca vrei sa si slabesti. Ai fi surprinsa cat de mult efort si ce exercitiu cardio bun reprezinta aceasta joaca. 
 
2. Danseaza in timp ce faci treaba prin casa
 
Atunci cand stergi praful, asezi farfuriile la loc sau strangi rufele, poti sa si dansezi, iar acesti pasi de dans vor arde calorii si te vor amuza de minune. 
 
3. Planteaza flori 
 
Cat vremea este inca buna, planteaza niste flori sau un copac. Sau poti chiar sa iti pui condimente in ghiveci ca sa nu fii nevoita sa dai fuga la piata de fiecare data. In functie de spatiul pe care il ai la dispozitie, plantele si florile pot fi un motiv bun de a face miscare. 
 
4. Plimba-te cu un prieten 
 
Plimba-te un prieten si vei vedea ca in timp ce vorbiti nici nu va dati seama cand trec cele 30 de minute de plimbare recomandate pe zi. De fapt, poti face chiar si sedintele in plimbari, asa cum face scriitoarea Nilofer Merchant
 
5. Asculta muzica sau un audiobook in timp ce te plimbi 
 
Daca nu ai cu cine sa te plimbi, poti sa faci singur asta. Va trece mai usor timpul daca vei asculta muzica preferata sau un audiobook. Poti sa asculti orice iti va lua gandul de la cat timp mai ai de mers pana sa faci jumatatea de ora. 
 
 
6. Ia lectii de dans impreuna cu partenerul tau 
 
Ok, partea grea este sa-ti convingi partenerul sa ia cursuri de dans, dar apoi totul va fi distractie. Aveti la dispozitie o multime de cursuri si de tipuri de dans si toate dau rezultate uimitoare. 
 
7. Ia lectii de inot 
 
Sau, daca stii deja sa inoti, du-te la bazin. Apa face ca efortul sa nu para atat de mare, iar daca in pauze faci tot felul de exercitii care sa te amuze, e cu atat mai bine. Poti chiar sa faci intrecere cu partenerul sau cu copiii.
 
8. Plimbare in familie pe bicicleta 
 
Puteti iesi la o tura prin cartier sau chiar sa planuiti o plimbare mai lunga, scopul final fiind un picnic delicios. Atunci chiar ca veti fi cu totii motivati. Petreceti timp de calitate impreuna si faceti si sport. 
 
9. Fa un traseu usor 
 
Impreuna cu un prieten, fa un traseu sau o drumetie care sa te tenteze. Aerul de munte iti va face bine, iar verdele padurii va face miscarea fizica sa nu para atat de dificila. 
 
Foto: Hepta
Tags:
sport
slabit
activitate
muzica
bicicleta
inot
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare