9 modalitati naturale prin care sa-ti improspatezi respiratia

Este atat de delicat sa ii dai cuiva de inteles ca ii miroase urat respiratia... Dar e la fel de chinuitor daca tu te confrunti cu aceasta problema. Eh, nu te necaji, exista solutii. Si inca unele naturale, care sa nu-ti distruga dintii sau sa-ti raneasca limba. 

1. Spala-te pe dinti 
 
Sigur, aceasta miscare e la mintea cocosului, dar conteaza cand si cu ce te speli pe dinti. Periajul trebuie efectuat cel putin dimineata si seara, daca nu dupa fiecare masa, iar pasta de dinti trebuie sa o alegi cu atentie. Daca nu te multumeste nimic din comert, poti incerca sa-ti faci una acasa. 
 
2. Nu uita de ata dentara
 
Sunt sigura ca nu vrei sa ai resturi de mancare printre dinti (ceea ce sigur ar provoca o respiratie urat mirositoare). Sau chiar daca nu vezi nimic cu ochiul liber, ata dentara poate indeparta placa si poate imbunatati sanatatea bucala. 
 
3. Curata si limba 
 
Atunci cand te speli pe dinti, nu uita sa-ti speli si limba, pentru ca este un loc foarte bun pentru microbi din cauza faptului ca nu este o suprafata fina. Spala-te cu periuta obisnuita sau poti sa-ti cumperi o periuta speciala pentru limba. 
 
 
 
4. Guma de mestecat naturala: menta 
 
Ai refuzat de multe ori ceapa si usturoiul la masa de pranz stiind ca pleci mai tarziu in oras, nu? Poti sa renunti la acest obicei daca mesteci dupa masa menta. Dupa ce inghiti frunzele, acestea vor continua sa-ti pastreze respiratia proaspata, deci n-o sa mai ai probleme. 
 
5. Bicarbonatul de sodiu te salveaza
 
Un remediu rapid, ieftin si eficient pentru respiratia urat mirositiare: intr-o cana cu apa dizolva o lingurita de bicarbonat de sodiu si adauga doua picaturi de ulei esential de menta si gata!
 
6. Probioticele 
 
Respiratia urat mirositoare este rezultatul unei digestii proaste, asa ca un remediu bun este sa mananci iaurt, pentru ca acesta contine probiotice. 
 
7. Condimente 
 
Condimentele aromatice iti pot improspata gura fara sa faci mare lucru, nu trebuie decat sa le mesteci. Cuisoarele, cardamomul si feniculul au proprietati antimicrobiene. 
 
8. Carbohidrati sanatosi 
 
Stiai ca respiratia urat mirositoare este o problema a persoanelor care au o dieta saraca in carbohidrati? Organismul tau digera grasimi in locul carbohidratilor, pentru energie, ceea ce da nastere cetonelor, care se depun in gura, proces care nu e tocmai imbucurator din moment ce iti miroase respiratia. 
 
9. Lamaie 
 
Ia o felie de lamaie, presara putina sare si mesteca. O sa te strambi putin, dar macar o sa mirosi bine.
Tags:
respiratie
halena
menta
dinti
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare