9 remedii cu lamaie de care nu stiai pana acum

Afectiuni 29.09.2016 Livia Caled

Datorita proprietatilor lor antiseptice si anti-inflamatorii, lamaile au o multitudine de beneficii pentru sanatate, de la intarirea sistemului imunitar pana la imbunatatirea digestiei si eliminarea toxinelor acumulate in organism.

Printre cele mai cunoscute calitati ale lamailor se numara faptul ca trateaza raceala, datorita continutului mare de vitamina C, ajuta la detoxifierea organismului si combate cu succes retentia de apa.
 
Iata mai jos, insa, cateva remedii cu lamaie de care, poate, inca nu stiai:
 
1. Amelioreaza tusea si ajuta la eliminarea secretiei de mucus
 
Pune suc de lamaie in apa calda si bea acest amestec cand ai probleme cu tusea si secretiile prea mari de mucus. Sucul de lamaie, de asemenea, reuseste sa calmeze senzatia de iritatie de la nivelul mucoasei nazale in cazul alergiilor, tot ce trebuie sa faci este sa-l consumi cat mai des. 

2. Calmeaza picioarele umflate
 
Cand ai senzatia aceea de picioare grele si umflate, trebuie doar sa le tii intr-un lighean cu apa calda si lamaie, aceasta combinatie ajuta la calmarea lor. De asemenea, consuma multa lamaie in fiecare zi, aceasta ajuta la combaterea retentiei de apa.
 
3. Te ajuta sa scapi de oasele de peste care ti-au ramas in gat
 
Stiai ca acidul din lamai ajuta la inmuierea oaselor de peste? Cand ai nenorocul sa iti ramana un os de peste intepenit in gat, tot ce trebuie sa faci este sa bei o lingurita de suc de lamaie amestecata cu o lingurita de ulei de masline. Repeta acest tratament o data la 2 ore pana cand scapi de problema.
 
4. Grabeste vindecarea vanatailor
 
Daca ai niste vanatai inestetice pe corp si vrei sa scapi mai repede de ele, incearca sa te freci pe locurile cu vanatai cu un amestec dintr-o lingurita de sare si sucul de la o lamaie, vei observa ca vanataile vor fi mai putin vizibile si se vor vindeca mai repede.
 
5. Trateaza bataturile
 
Ai purtat incaltaminte incomoda si te-ai ales cu niste bataturi de toata frumusetea? O solutie eficienta pentru a scapa de ele este sa iti inmoi picioarele in apa cu suc de lamaie pentru 10 minute timp de cateva seri, dupa acest tratament talpile tale vor fi din nou sanatoase si fine.
 
6. Te scapa de matreata
 
Ce poate fi mai inestetic decat niste umeri plini cu matreata? Matreata, pe langa faptul ca urateste toate bluzele inchise la culoare, face si parul sa arate ca si cand ar fi nespalat de saptamani intregi. Pentru tratamentul acestei afectiuni, lamaile functioneaza de minune. Amesteca o ceasca de suc de lamaie cu una de apa si da-te pe par cu acest amestec. Acopera-ti parul cu un prosop si clateste dupa o jumatate de ora. Repeta acest tratament 2 saptamani.
 
 
7. Alunga oboseala
 
Stiu, suna putin exagerat, insa lamaia chiar te face sa te simti mai fresh dupa o zi de munca. Cand simti ca te cuprinde oboseala si stresul, bea un pahar de apa cu lamaie si te vei simti mai bine. 

8. Curata tenul, combate acneea si face mai putin vizibile petele de soare sau de varsta
 
Stiai ca sucul de lamaie amestecat cu putina apa ajuta la curatarea tenului si la ameliorarea petelor de pe fata? Sterge-te seara pe fata cu o discheta demachianta imbibata in apa cu lamaie si tenul tau va fi mai curat si mai luminos. Acest remediu este bun si pentru acnee.
 
9. Te scapa de paduchi
 
Sa iei paduchi nu e ceva la limita imposibilului, de aceea e bine sa stii ca ai mereu solutii la indemana. Desi acum cu atatea sampoane pe piata e usor sa scapi de neplacutii paraziti, o solutie buna este sa pui in samponul cu care te speli cateva picaturi de ulei esential de lamaie, dupa cateva spalari parul tau va fi din nou liber de aceste vietuitoare..
 
 
 
Tags:
remedii lamaie
lamaia
lamaile
picioare umflate
os peste ramas in gat
tuse
bataturi
vanatai
matreata
pete varsta
paduchi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare