9 trucuri care sa va mentina in forma de sarbatori

Secrete 22.12.2009 Madalina Stama

1. Rezistati
Nu va grabiti sa serviti din tot felul de preparate bogate caloric, pana cand saptamana Craciunului nu incepe. Indopandu-va cu biscuiti si ciocolata exista riscul sa le terminati si mai apoi, asa cum probabil v-ati inchipuit sa fiti nevoiti sa faceti inca un drum pana la magazin pentru…o noua aprovizionare. Si ce se intampla si de data aceasta? Ati ghicit,exista riscul ca odata cazuti in plasa sa le mancati si pe acestea. Si uite asa, cu multi biscuiti si ciocolata sa consumati atatea calorii incat sunculitele sa prinda drag de voi si sa nu va mai lase.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

2. Dati si la altii
Exista probabilitatea ca in pragul sarbatorilor sa fiti…recompensati. Fie de la sefi pentru munca depusa de-a lungul celor douasprezece luni, munca apreciata prin cateva sticle cu vin ori bomboane, si daca nu vin de la sefi aceasta pot veni de la rude sau apropiati. Si orice persoana care incearca de sarbatori sa se mentina in forma, nu poate rezista unor asemenea tentatii dulci. De aceea, noi va sfatuim sa dati din aceste cadouri prietenilor sau rudelor.

 

3. Mestecati guma
Pentru gurmanzi sarbatorile sunt o reala provocare, caci exista tentatia de a “ciuguli” din fiecare preparat pus pe masa. Si servind cate putin din fiecare este precatic alimentata senzatia de foame si pana la abuz nu mai ramane decat un pas. Doar stiti vorba aceea: “Pofta vine mancand”. Si ca sa rezistati tentatiei, mestecati guma. Nu orice fel de guma, ci fara zahar.

 

4. Beti multe lichide
Suna logic, nu? Servind cele 8 pahare cu apa pe zi, preveniti deshidratarea, iar organismul va va multumi. Cu atatea party-uri si evenimente sociale este imposibil sa nu gasiti la bufet cocktail-uri si pahare cu vin. Si acestea vor contribui la echilibrarea balentei fluidelor din organism. Dar, parca au ceva calorii, nu? Si-atunci ca sa evitati sa dati iama in dulapiorul cu snack-uri, bogate in calorii, ramaneti la cele 8 pahare pe zi cu apa.

 

5. Usor cu grasimile
Daca obiectivul vostru este unul clar mentinerea in forma de sarbatori, atunci nu va va fi greu sa spuneti NU unor portii tentante cu batoane de peste, chipsuri sau alte prajeli. In locul acestora optati pentru preparate light. Adica, somon afumat, sushi, cruditati, pui. In timp ce veti ignora sosurile, care se stie sunt grase. Si nu in ultimul rand, lasati-o mai moale cu aperitivele cu paine.

 

6. Metineti o balanta
Cu atatea preparate pe masa exista tentatia de a manca pana la refuz. Iata de ce, acesta este momentul cel mai bun sa va aratati voua insiva de cata ambitie dati dovada. Avand parte de mese sanatoase, light, puteti tineti piept astfel tentatiei de a consuma alimente bogate in calorii, cel putin pentru urmatoarele saptamani. Daca aveti de gand sa mancati mult la masa de seara, serviti la pranz un bol cu salata (cu putine calorii) sau unul cu supa de legume. In ceea ce priveste micul dejun, serviti un bol cu salata de fructe si stati departe de prajeli. Mai bine evitati contacul vizual cu acestea. Cand ajungeti la party rugati gazda sa va serveasca cu ceva dietetic.

 

Tags:
dietetic
trucuri
sarbatori
guma
lichide
grasimi
fructe
sandvis cu curcan
patine
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare