Adevaruri in dieta

Lupta cu kilogramele e una nesfarsita si extenuanta. Am incercat luni intregi, uneori chiar ani la randul sa scap de un kilogram, doua sau mai multe. Ajung uneori la dimensiunile potrivite si se intampla sa mai incap in blugii pe care ii purtam in liceu insa e efemer. Secretul e sa stii unele adevaruri in dieta.

   

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Mai devreme sau mai tarziu te vei lupta din nou cu greutatea. De ce trebuie sa fie un razboi infinit? Pentru ca nu inveti trei lucruri de baza si faci acelasi greseli permanent. M-am dat eu cu capul de pragul de sus si iti povestesc ce trebuie sa intelegi ca sa tii kilogramele departe.

Primul adevar este ca dieta nu e o solutie pe termen lung. Cate calorii n-ai numarat si cate regimuri nu ai tinut? Pana la urma toate esueaza daca nu adopti un regim de viata sanatos. Tinand diete peste diete nu faci decat sa te frustrezi si sa iti ruinezi sanatatea. Secretul este sa adopti un stil de viata sanatos. Afla ce alimente iti accelereaza metabolismul si include tot intr-un meniu personalizat pe care sa il ai toata viata de aici inainte.

Mergi la sigur cu fructe, legume si cereale integrale. Poti sa si trisezi din cand in cand, ca sa iti mai satisfaci poftele, dar cu putin control vei ajunge sa ai un stil de viata sanatos.

 

Celalalt mare adevar este ca dieta fara sport nu iti aduce mari reusite. Cel putin nu pe termen lung. Am aflat acest lucru dupa vreo doi ani in care tinem o dieta fiind sedentara. Pana nu am inceput sa merg la sala, o ora pe zi, cinci zile pe saptamana, nu am reusit sa sculptez foarte clar in propria-mi silueta.

Cele mai eficiente sunt exercitiile cardio, scrie fitsugar.com. Mergi la aerobic, urca-te pe bicicleta sau alearga pe banda. Marele secret este ca la un moment dat ce faci din obligatie va incepe sa iti placa. In plus, in afara faptul ca arzi calorii, iti conturezi muschii si ai o stare mentala mai buna.

Sa facem miscare!

Sunt doua adevaruri in dieta fara de care nu vei reusi sa iti mentii silueta pe termen lung. Ia-le in considerare ca sa scapi de frustrari.

Tags:
Adevaruri in dieta
calorii
calculator calorii
metabolism
regim de viata sanatos
fitness usor
aerobic
exercitii cardio
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare