Afectiuni care pot fi citite pe chip. Le stiai?

Afectiuni 31.01.2018 dietetik
Pielea este cel mai extins organ al nostru, iar daca invatam sa deslusim semnalele date de ea, putem trata din timp cele mai comune afectiuni. Se crede ca fiecarui organ intern ii corespunde o anumita trasatura faciala, iar cand observam semne dubioase la nivelul fetei, trebuie sa ne gandim daca nu cumva suferim de vreo afectiune. 
 
Tot ce trebuie sa faci este sa te duci intr-o camera luminoasa ca sa te uiti cu atentie in oglinda si incearca sa observi semne noi pe chip. Aceasta strategie este o buna metoda de prevenire si tratare, care este pusa in practica si de catre celebrul doctor Oz, cu toate ca este destul de veche. Se crede ca are legatura cu medicina chinezeasca straveche
 
Desigur, nu toate bolile pot fi recunoscute cu aceasta metoda, dar marea lor majoritate da, ceea ce este un lucru bun. Pe pacient il ajuta sa ajunga la timp la medic pentru a-si face un set complet de analize, iar in acest mod se impiedica avansarea bolilor.
 

Cum se recunosc semnele de pe chip?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Cand vine vorba de citirea semnelor de pe chip, nu uita ca fiecare milimetru de piele conteaza. De asemenea, fii atent la trasaturi precum sprancene, iris, colturile gurii, frunte, tample, nas, obraji si restul zonelor. Iata cum incepi recunoasterea:
 
1.Un cerc gri sau albicios in jurul corneei – este semn ca ai prea multe grasimi acumulate in organism, ceea ce inseamna predispozitie spre colesterol marit. Nu strica un set complet de analize la sange. Nu uita ca cele mai multe cazuri de boli cardiovasculare apar tocmai din cauza colesterolului marit.
 
Solutia ar fi sa inlocuiesti grasimile nesanatoase cu grasimi sanatoase precum acizi grasi, Omega-3 si Omega-6. Pentru asta trebuie sa consumi regulat seminte, nuci, ulei de masline, masline si mult peste.
 
2.Pleoape inflamate, in special cele inferioare – poate fi o acumulare mare de toxine sau o reactie alergica la un aliment sau la alt factor extern. De regula, rinichii sunt cei afectati in cele mai multe cazuri. De asemenea, poate fi si o infectie la nivelul sinusurilor, dar mai bine te duci la un control amanuntit, pentru ca nu este de jucat cu infectiile.
 
3.Incretituri la nivelul lobului urechii – nu exista studii concludente in acest caz, dar se crede ca persoanele care observa acest lucru sunt predispuse destul de mult la aparitia afectiunilor cardiace. Pentru asta trebuie sa-ti faci analize periodice si sa-ti tii sub control colesterolul si oscilatiile tensiunii arteriale.
 
4.Piele uscata si crapaturi la nivelul cavitatii bucale – poate fi semn de deshidratare severa sau carente de vitamine si minerale, in special lipsa vitaminelor din complexul B-urilor. Niste analize de rutina te vor ajuta sa gasesti cele mai bune suplimente alimentare, dar ai grija sa ai si o alimentatie variata si sanatoasa, bazata mai mult pe alimente crude ( legume, verdeturi si fructe).
 
 
5.Sprancene vascularizate – poate fi o problema la rinichi din cauza toxinelor alimentare, dar se remediaza cu ajutorul unui set de analize, tratament si regim alimentar sanatos.
 
6.Intre sprancene – daca esti un fan infocat al consumului de carne, poti lua in calcul ca ficatul tau nu mai poate face fata cu producerea enzimelor si cu eliminarea toxinelor. Atunci cand ficatul este suprasolicitat, apar si  diverse bubite rosii la nivelul pielii. Nu strica pe langa un control medical cure periodice de detoxifiere, miscare in aer liber si consumul de alimente crude.
 
7.Semne pe frunte – efectele negative ale alimentelor nesanatoase si procesate isi spun cuvantul la nivelul fruntii. Astfel de alimente sunt cele de tip fast food, zaharurile rafinate, mezelurile, alcoolul si fainoasele. Digestia si metabolismul sunt incetinite, astfel ca toxinele din vezica si intestin nu mai sunt eliminate in timp util. Ele incep sa se acumuleze la nivelul fetei. Poti stimula digestia cu ajutorul lichidelor si al alimentelor crude si proaspete si desigur, trebuie sa elimini alimentele procesate.
 
8.Obrajii – in general, poluarea, stilul de viata sedentar, stresul si alimentatia precara isi spun cuvantul la nivelul obrajilor. Asta inseamna o mare acumulare de toxine la nivelul plamanilor si rinichilor si se cere imbunatatirea stilului de viata.
 
9.Gura, barbia si maxilarul – semnele apar cel mai adesea din cauza diverselor dezechilibre hormonale, care pot fi cauzate de stres si alimentatie nesanatoasa. Chiar si lipsa de odihna poate da peste cap hormonii.
 
10.Nasul – porii dilatati, inflamatiile, roseata apar din cauza oscilatiilor tensiunii arteriale, ceea ce inseamna ca esti predispus bolilor cardiace.
 
Este de ajuns sa observi un singur semn si trebuie sa iei masuri cat de repede poti. Afectiunile trebuie prevenite ca sa nu fim nevoiti sa tratam mai greu.
 
 
Sursa: mindbodygreen.com;
 

 

Tags:
afectiuni
chip
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare