Afla care sunt alimentele care previn cancerul!
Institutul National pentru Cancer estimeaza ca unu din trei cazuri in care se moare de cancer se poate actiona printr-o dieta sanatoasa. Ceea ce mananci iti poate dauna, dar poate de asemenea sa te ajute mult.
Multe din alimentele pe care le cumperi din magazin au proprietati anti-cancer, de la antioxidanti care neutralizeaza actiunea radicalilor liberi, pana la fitochimicale puternice, pe care oamenii de stiinta de-abia le-au inclus in subiectele pentru teste. Nu este vorba numai de un singur element care previna cancerul, ci de mai multe. Unele alimente au abilitatea de a preveni cancerul, in timp ce altele pot chiar inhiba dezvoltarea celulelor canceroase sau pot reduce dimensiunea tumorilor.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Avocado
Are un puternic antioxidant care lupta impotriva radicalilor liberi din organism, blocand absorbtia intestinala a anumitor grasimi. Asigura organismului mai mult potasiu decat o fac bananele si reprezinta o sursa importanta de beta-caroten. De asemenea, oamenii de stiinta sustin ca, fructele de avocado pot ajuta in tratarea hepatitelor virale (o cauza a cancerului de ficat).
Broccoli, varza si conopida
Au un element chimic numit idol 3-carbinol care poate ajuta in combaterea cancerului la san, prin transformarea unui estrogen, care instaleaza cancerul, intr-o forma protectiva. Brocoli contine o fitochimicala (sulforafan) produs de glucorafanin, care este introdus in prevenirea unor tipuri de cancer (cancerul de colon si de rect). Sulforafanul ajuta in producerea anumitor tipuri de enzimi, care pot anula actiunea radicalilor liberi si a celuleor canceroase. Despre aceste enzimi s-a aratat ca ar inhiba dezvoltarea tumorilor la animale.
Morcovii
Sunt bogati in beta-caroten, care ajuta la reducerea unor tipuri de cancer (cancerul la: stomac, intestine, gura, prostata, san, gat). Pe de-alta parte unii oameni de stiinta sustin ca beta-carotenul ar cauza cancer, dar acest lucru nu a fost demonstrat in urma consumului de morcovi. Totusi, daca se consuma exagerat de mult, si discutam aici de doua-trei kilograme de morcovi pe zi, atunci creste riscul de declansare a cancerului. Potrivit cercetatorilor de la Institutul Danez pentru Stiinta in Agricultura, in morcovi este regasita o substanta numita falcarinol, care reduce riscul de producere a cancerului.
Ardeii iuti
Contin o chimicala care neutralizeaza anumite substante, care provoaca cancer, daca sunt consumati in mod regulat previn cancerul la stomac.
Smochinele
Contin o derivata a benzaldehidei. Au in compozitie: vitamina A, C, calciu, magneziu si potasiu, pot diminua apetitul, stimuland astfel pierderea in greutate. Despre sucul de smochine se stie ca acesta distruge bacteriile.
- 1
- 2