Afla care sunt vitaminele care ajuta la slabit

Alimentatie 07.09.2017 dietetik
Sunt sigura ca nu ati inteles pana acum de ce unele produse dietetice contin vitamine, cand se presupune ca trebuie sa aiba alte ingrediente care sa arda grasimile. Astazi rezolvam misterul! Si o sa incep prin a va spune ca orice produs dietetic care contine vitamine si minerale, pe langa alte ingrediente pentru slabit, cu siguranta este ceva de capul lor si merita incercat. Trebuie sa stii care sunt aceste vitamine care favorizeaza slabirea ca sa stiti ce produse dietetice sa alegeti, dar si ce fructe si legume. Iata mai jos care sunt! 
 
Complexul de vitamine B 
Sunt 7 vitamine in acest complex, respectiv:
- vitamina B1 – tiamina
- vitamina B2 – riboflavina
- vitamina B3 – niacina
- vitamina B5 – acid pantotenic
- vitamina B6 – piridoxina
- vitamina B8 – biotina
- vitamina B12 – cobalamina
 
Aceste vitamine functioneaza minunat impreuna si nu doar daca alegeti sa consumati una dintre cele 7. Cele mai recomandate pentru slabit sunt vitaminele B2, B3 si B6 asa ca incercati sa nu va lipseasca din alimentatie sau poate combinati si cu un supliment din farmacie sau plafar.
 
Vitamina C
Se mai numeste si acid ascorbic si este foarte buna pentru a accelera metabolismul, lucru care va favoriza arderea grasimilor. Fara aceasta vitamina, restul vitaminelor administrate nu pot aduce beneficiile scontate. De exemplu, acidul folic si fierul nu se fixeaza fara vitamina C.
 
Vitamina D
Se mai numeste calciferol, iar fara ea, organismul nu este capabil sa arda grasimile in mod corespunzator si desigur, ca sa aduca beneficii, trebuie sa luati si alte vitamine si minerale.
 
Vitamina E
Se mai numeste tocoferol si se gaseste mai ales in alimentele mononesaturate. Aceasta vitamina normalizeaza metabolismul si il mentine astfel. Atunci cand veti simti o nevoie inexplicabila de a consuma grasimi nesanatoase, este foarte probabil sa aveti carente de vitamina E.
 
 
Care sunt mineralele necesare pentru slabit?
Vitaminele nu pot fi absorbite de organism daca nu administram si minerale. Sunt interconectate. Pentru a functiona corespunzator organismul si ca sa se favorizeze pierderea kilogramelor este necesar sa nu va lipseasca calciul, cromul, zincul si manganul. Acestea ajuta la arderea grasimilor din corp si la o procesare  mai eficienta a carbohidratilor si  a grasimilor din alimente.
 
Procesul de slabire este unul complex si de multe ori anevoios, iar cand observam ca nu slabim, desi tinem dieta, ganditi-va ca poate aveti niste carente de vitamine si minerale care impiedica buna functionare a organismului. Este foarte important sa nu consumam alimente lipsite de nutrienti, pentru ca nu aduc niciun beneficiu nici pentrtu sanatate, dar nici pentru slabire, dimpotriva, va ingrasa continuu. Recomand sa se profite de fructele si legumele oferite de fiecare anotimp in parte si incercati sa le includeti cat mai des in alimentatie. Daca tot a venit toamna, aveti o multime de fructe si legume din care puteti alege. Dieta de toamna trebuie sa fie bine pusa la punct ca sa va intariti sistemul imunitar, sa aveti energia necesara si sa faceti si fata frigului.
 
Fructele si legumele se pot consuma simple si crude, dar si in diverse combinatii. Puteti face supe cu legume, salate pentru slabit, paste cu legume, ghiveci de legume sau le puteti face la gratar. Nu uitati sa folositi ulei de masline atunci cand le preparati, dar intr-o cantitate mica. Evitati cat de mult puteti sa le caliti, deoarece isi pierd din nutrienti si o sa va treziti cu kilograme in plus.
 
Hidratarea este importanta nu doar vara, ci in orice anotimp. Nu puteti slabi daca nu eliminati toxinele din organism si daca nu accelerati metabolismul. Plus de asta, ficatul are si el nevoie de un imbold pentru a face fata toxinelor si grasimilor. Puteti bea apa cu lamaie cam 2-3 litri pe zi, dar daca simtiti ca nu reusiti, incercati si sucurile naturale detoxifiante. Le putei face din ce fructe si legume doriti, sunt racoritoare si hidratante si chiar destul de satioase. Le puteti consuma oricand intre mesele principale. O sa favorizati procesul de slabire si mai mult.
 
Spuneam anterior ca multe suplimente naturale de pe piata contin multe dintre vitaminele si mineralele de care va spuneam anterior. Un exemplu ar fi picaturile Eco Slim. Contin ingrediente destul de importante pentru procesul de slabire, iar in plus are si vitaminele si mineralele necesare pentru a favoriza arderea grasimilor, pentru a putea beneficia de o slabire sanatoasa si rapida, dar si pentru imbunatatirea tuturor functiilor organismului.
 
Vei avea grija sa nu ai carente de vitamine si minerale?

 

Tags:
vitamina b
vitamina c
fructe si legume
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare