Afla ce nu faci bine in bucatarie!

Secrete 14.05.2009 Madalina Stama

Mit: Nu spala ciupercile pentru ca vor absorbi prea multa apa si isi vor pierde din savoare!

In realitate ciupercile sunt poroase, dar contin 90% apa. Daca le speli cu apa nu se va observa nicio schimbare in ceea ce priveste gustul produsului.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Mit: Praful de copt se pastreaza mereu.
Este doar partial fals. Praful de copt isi pierde din proprietati dupa ce pliculetul a fost deschis. Daca iti puneai intrebati cu privire la valabilitatea unui pliculet de praf de copt, afla ca acesta este valabil intre trei si sase luni, dar nu uita sa verifici data expirarii. Un aspect important il reprezinta mediul in care il pastrezi, asigura-te ca sta intr-un loc racoros, uscat si nu ne referim aici la frigider.

 

Mit: Untul nerafinat iti va face rau.
In realitate untul sarat nu se va strica la fel de repede asa cum au tendinta majoritatea produselor lactate mai ales daca sunt lasate la temperatura camerei, asa cum sarea tine departe dezvoltarea bacteriilor care afecteaza calitatea produsului ducand la alterarea lui.
Dar, bineinteles ca untul se va strica daca il ulti pe masa. Cel mai bine este sa-l tii acoperit intr-un loc sigur.

 

Mit: Un cartof va absorbi excesul de sare din supa sau friptura.
In realitate cartoful daca este scufundat in lichid absoarbe o parte din acesta, dar nu va atrage in mod deosebit sarea si nici nu va schimba savoarea. Singurul lucru care poate schimba gustul mancarii, in cazul in care s-au produs unele accidente, ar fi sa adaugi ceva mai mult lichid, un pic de zahar sau acid, asa cum  este otetul, tocmai pentru a echilibra cat de cat gustul. Si nu ar trebui sa te mire pentru ca majoritatii li se mai intampla uneori accidente in bucatarie, accidente care in mod normal strica gustul mancarii.

 

Gandeste-te ca mancarea nu a iesit asa cum iti propusesei si din clipa in clipa trebuie sa soseasca musafirii. Ce faci atunci? Ei bine aceste sfaturi te-ar putea ajuta intr-o situatie similara.

 

Mit: Apa rece fierbe mai repede decat cea fierbinte
In realitate lucrurile nu stau deloc asa. Apa rece se incalzeste mai repede decat cea fierbinte din cauza ratei de fierbere, care se diferentiaza in functie de temperatura dintre lichid si mediu, dar odata ce a atins temperatura apei calde ii va lua la fel de mult timp pentru a atinge punctul de fierbere.
 


Tags:
ulei de masline
paste
banane
praf de copt
unt nerafinat
apa rece
salate
sandvis
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • elena
    1. elena 20.05.2009 20:20

    minunate sfaturi!o sa le folosesc

  • anisoara
    2. anisoara 22.05.2009 08:50

    sunt foarte bune sfaturile.ok

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare