Afla daca organismul tau are nevoie de crom!

Este de-ajuns ca in organism sa existe un deficit pentru a se instala un dezechilibru, ca intr-o puzzle daca lipseste o piesa imaginea nu poate fi completa. Cromul este un mineral esential care trebuie asimilat din dieta intrucat organismul uman nu-l poate produce. In organism cromul functioneaza impreuna cu insulina pentru a se putea directiona glucoza in celule.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Din pacate cromul se pierde in urma procesului de rafinare al alimentelor. De exemplu cand trestia de zahare este preluata pentru a se obtine zaharul alb, 93% din crom se pierde in urma procesului de rafinare. Lipsa de crom din organism se poate datora si consumului de mancaruri procesate. De exemplu nord americanii consuma multe mancaruri rafinate motiv pentru care acestia sufera de deficit de crom.

 

Lipsa de crom poate declansa multe afectiuni grave. Care este conexiunea care se stabileste intre nivelul de crom din sange, diabet, un nivel prea mare de colesterol, hipertensiune si obezitate? Toate acestea se pot declansa din cauza lipsei de crom, care declanseaza o proasta utilizare a insulinei in metabolism.

 

Cromul si pierderea in greutate
Cormul poate modifica modul in care organismul utilizeaza insulina, in orice caz prin asta nu ar trebui sa se inteleaga neaparat si mai putine kilograme. Toleranta la glucoza interactioneaza cu insulina si regleaza cantitatea de glucoza care trebuie sa ajunga in celule. Toleranta la glucoza incurajeaza productia de energie (arderea caloriilor) si poate diminua senzatia de foame. Cromul poate deveni un aliat destoinic in lupta cu kilogramele in plus daca este combinat cu o dieta echilibrata si un program de exercitii fizice.

 

Nu exista o solutie magica la pierderea in greutate, dar multi oameni includ cromul in alimentatie ca pe un element important in procesul de slabit si devin dezamagiti atunci cand nu obtin rezultatele dorite. Conexiunea dintre suplimentarea cu crom si pierderea in greutate este adesea discutata, o persoana care are greutatea peste limita celei normale prezinta mai mereu riscul de a dezvolta o toleranta la insulina, iar tratamentul consta in suplimente cu crom pentru a se regla nivelul de zahar din sange. Administrarea de crom da rezultate in programul de slabit, dar numai la acei indivizi care au un deficit de minerale.

 

Controlul nivelului de glucoza din sange
Cromul ii permite insulinei sa fie folosita eficient in organism, prin reglarea nivelului de glucoza din sange. Este benefic pentru acei indivizi care sufera de hipoglicemie, intoleranta la glucoza si diabet. La persoanele care sufera de hiperglicemie, cromul influenteaza nivelul de insulina prin inlaturarea excesului de zahar din sange.

 

Tags:
crom
diabet
hiperglicemie
insulina
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • petru stefan
    1. petru stefan 02.08.2010 13:51

    ASTEPT INFORMATII DE SPRE DIABET

  • Florina
    2. Florina 20.05.2016 14:19

    Iubesc cromul si efectele sale benefice. Ma bucur ca cei de la Pharma Nord vand o forma organica si astfel am facut tranzitia de la forma de picolinat. Imediat am simtit efectele: glicemia mi-a scazut la un nivel normal, pofta de dulce mi s-a diminuat semnificativ si in consecinta am inceput sa slabesc intr-un mod natural.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare