Afla parerea doctorului Mencinicopschi despre cozonac!

News 17.04.2014 dietetik
O masa de Sarbatori fara cozonac rar se intalneste in familiile de romani, indiferent de continentul in care se afla. Preferatul romanilor este cozonacul cu nuca si cacao.
 
Pe cat de dorit este de catre pofticiosi pe atat de criticat este de catre nutritionistii care nu reusesc sa-si convinga pacientii ca acest desert delicios INGRASA. O felie generoasa de cozonac cu nuca, stafide si lapte este mai calorica decat o friptura din piept de pui. Iata parerea prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi - expert in nutritie si directorul Institutului de Cercetari Alimentare despre acest desert.
 
 
In cartea "Revolutia in Bucatarie - reinvata sa gatesti sanatos", prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi analizeaza diverse preparate culinare traditionale romanesti si face recomandarile de rigoare. Printre ele si nelipsitul cozonac:
 
Este un dulce traditional pe care nu ma apuc acum sa-l comentez, mai ales ca se mananca (sau asa ar trebui) de maxim 2 ori pe an, si atunci cate o felie, maxim doua - per sarbatoare, nu per zi de sarbatoare, doar si Pastele si Craciunul tin cate 3 zile.
 
Specialistul in nutritie recomanda folosirea oualelor de curte sau a celor ecologice (sunt marcate cu cifra zero) sau a celor industriale (sunt marcate cu cifra unu). Untul folosit este de preferat sa fie cel clarificat (ghee).
 
Restul articolului il poti citi pe csid.ro.
 
Tags:
cozonac
sarbatori
mencinicopschi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare