Afla toate metodele naturale pentru a colora si decora ouale de Paste!

Cea mai cunoscuta traditie de sarbatoarea pascala este de departe colorarea oualelor. Pentru a ne impresiona musafirii, ne intereseaza sa pregatim bunatatile in asa fel incat sa fie atractive si vizual si nu doar ca gust. Pe piata exista o multime de vopsele pentru colorarea oualelor si nu se poate spune despre ele ca ar fi sanatoase. Acum multi ar spune ca nu are nici o importanta vopseaua, pentru ca oricum este doar la exteriorul oualelor, iar coaja oricum o indepartam. Tin sa te contrazic! Prin fierbere ouale se pot crapa putin, iar vopseaua se poate infiltra in interiorul oului sau unele vopsele sunt atat de puternice incat pot patrunde prin coaja oului. Depinde de noi sa alegem cele mai naturale si la indemana metode de colorare.
 
In prezent exista atat de multe feluri de vopsele incat nici nu stii ce sa alegi. Unele sunt mai tari, altele mai putin tari, iar culorile sunt pentru toate gusturile. Ni se pare ca arata mai bine pe masa un cos cu oua de toate culorile, dar multe gospodine nu stiu ca putem obtine culori puternice si din ingrediente naturale. Ne putem folosi de frunze, flori, condimente, seminte, legume, sucuri, etc. Vei fi surprinsa cate se pot face. Trebuie doar sa ai imaginatie. Se poate spune ca putem imbina traditionalul cu modernul si anume veganismul. Iata ca acest concept si acest stil de viata isi pune amprenta si in ceea ce priveste vopsirea oualelor.
 

Cum vopsim in mod natural ouale?

 

Ingredientele de la indemana ne pot ajuta sa obtinem oua divers colorate. Stiu ca pare imposibil, dar sa nu uitam ca aceasta metoda de colorare naturala se foloseste si la prepararea deserturilor raw vegane. Iata cum se poate, dar ai grija ca ouale sa fie foarte bine fierte dinainte ca sa nu intre vopseaua in ele:
 

1.Pentru oua rosii 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Acestia sunt cele mai intalnite pe masa de Paste, pentru ca sunt considerate cele traditionale si simple. Poate nu vom obtine un rosu aprins ca de pe revista, dar vom fi pe aproape. Iata ce ingrediente putem pune in vasul in care fierb ouale:
 
  • 5 linguri de paprika sau boia
  • 3 morcovi – taiati rondele mici
  • 1 sfecla rosie – in bucati mici
 
Ouale se tin in vas la fiert pentru 30 de minute.
 
 

2.Pentru oua galbene

 

Se respecta pasii anterior mentionati, doar ca se foloseste un singur ingredient in apa si anume sofranul indian. Timpul de fierbere se poate sa fie mai mare de 30 de minute. Opreste focul cand vezi ca se coloreaza ouale si mai lasa-le in apa cateva ore.
 
 

3.Pentru oua verzi

 

Culoarea aceasta se obtine destul de usor si asta pentru ca avem in aceasta perioada la indemana diverse verdeturi si anume spanac, rucola, iarba de grau, urzici, spirulina si frunze de salata pe care le putem pune in apa.
 

4.Pentru oua roz spre mov

 

Cel mai bun ingredient pare sa fie sfecla rosie si afine care coloreaza foarte puternic si nu intamplator se foloseste ca colorant si la deserturile vegane.
 

5.Pentru oua albastre

 

Nu te astepta la un albastru deschis electric, ci mai degraba la unul inchis spre purpuriu. Poti folosi varza rosie, doar ca trebuie sa lasi ouale in apa peste noapte. O alta varianta ar fi si albastrul de metil.
 

6.Oua portocalii

 

Poti folosi morcovii taiati felii sau ceapa si sa tii ouale mult timp in apa la fiert.
 

Cum decoram ouale in mod natural?

 

 

Aici depinde cata imaginatie avem. Ne putem folosi de multe tertipuri si anume:
 
 
1.Putem alege frunze de la florile care ne plac, le punem unde dorim pe ou, apoi imbracam oul intr-un ciorap de naylon si-l punem in vopseaua dorita. Dupa ce se coloreaza ouale, scoatem ciorapul si gata.
 
2.Putem folosi ata de goblen pentru a crea inele colorate pe oua. Ata se pune in diverse vase colorate pana capata culoarea dorita si apoi se aseaza in jurul oualelor, apoi se scot dupa 2-3 ore sau poti pune ata strans legata in jurul lor si lasi ouale la vopsit. Vor fi inele nevopsite pe ou, dar elegante.
 
3.Materiale textile decupate - dupa ciorapi, iata ca putem folosi si dantela, dar si ciorapii plasa pentru a imbraca ouala si apoi sa le punem in culoare.
 
La final putem unge ouale cu putin ulei de masline pentru a fixa culoarea.
 
 
 

 

Tags:
oua de paste
oua
metode naturale pentru a colora si decora ouale
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare