Credeai ca ridichile sunt alt tip de leguminoase banale, pe care le pui in salate pentru un gust aromat si puternic? Nu aveti idee cat de tare va inselati, deoarece nu atrag doar prin iuteala lor. Haideti sa reformulam impreuna. Ridichile (Raphanus sativus ) sunt leguminoasele care trebuie sa fie nelipsite in salatele sanatoase si in curele de slabire, deoarece aduc o multime de avantaje pentru organism. Daca vrei sa slabesti 5 kg intr-o saptamana, atunci dieta cu ridichi este solutia cea mai buna si mai la indemana.
De ce dieta cu ridichi? Ce contin acestea?
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Dieta cu ridichi este una foarte simpla si la indemana, usor de tinut si cu rezultate minunate atat pentru a da jos cateva kilograme in mod sanatos, de a curata organismul de toxine si de a trata si preveni anumite afectiuni. Partea buna este ca pot fi consumate oricand si nu doar in sezonul cald, intrucat nu se gasesc doar la superparketuri, in piete sau in gradina personala.
Ele pot fi cultivate lejer chiar si pe acoperisul blocului, in balcon sau in propriul apartament. Chiar nu sunt deloc pretentioase ca conditii de cultivare si ingrijire. In acest mod, poti apela la aceasta dieta oricand simti nevoia, iar daca esti multumit de propria greutate, poti consuma ridichi pentru tratarea si prevenirea diverselor boli, pentru a da un restart metabolismului si ca sa te cureti de substantele toxice din organism.
Ridichile nu sunt intamplator recomandate in diete de catre majoritatea nutritionistilor, 100 grame de ridichi avand doar 20 de calorii. O cifra prea mica as putea spune. Sa vedem ce altceva mai contin ridichile:
- Vitamina C- 100 grame de ridichi asigura un sfert din necesarul zilnic pentru organism
- Acid folic 6%
- Potasiu 5%
- Un continut mediu de Vitamina B6
- Riboflavina
- Magneziu, Cupru, Fier, Zinc si Calciu
- 1,86 grame zahar la 100 grame ridichi
- 1,6 grame fibre
Care sunt beneficiile pentru sanatate si slabire?
Ridichile contin foarte multa apa, vitamine, minerale si fibre si pentru faptul ca sunt satioase si delicioase sunt extraordinar de bune in dieta zilnica, favorizand pierderea kilogramelor, dar si tratarea si prevenirea unor boli. Sa vedem care sunt si restul beneficiilor:
-
Sugativa de grasimi pentru tubul digestiv, toxine si apa in exces
-
Ofera satietate
-
Accelereaza metabolismul si arderea intensa a grasimilor stocate in organism
-
Stimuleaza digestia si o imbunatatesc
-
Poti slabi 5 kg in doar o saptamana, procesul fiind unul gradual, sanatos si fara sa cauzeze carente de vitamine organismului si fara sa lase urme de slabire pe piele
-
Sucul de ridichi este un adevarat remediu pentru infectiile urinare, daca este consumat dimineata si seara inainte de culcare
-
Trateaza si previne constipatia
-
Sucul de ridichi combinat cu mierea este un ajutor pentru afectiunile pulmonare
-
Pansament gastric
-
Distruge parazitii intestinali
-
Combate raceala si tusea
-
Impiedica dezvoltarea pietrelor la rinichi si la vezica biliara
-
Calmeaza afectiunile ficatului
-
Are efecte antibacteriene, antiinflamatoare si dezinfectante
*De mentionat este faptul ca daca vreti sa beneficiati din plin de avantajeele pentru sanatate, trebuie sa faceti cure in care sa le utilizati zilnic si nu sporadic. In caz contrar, efectele nu se vor observa.
Cum se tine dieta cu ridichi?
Daca te-ai hotarat sa tii aceasta dieta, atunci aprovizioneaza-te cu o multime de ridichi. Acestea sunt destul de rezistente la frigider pana la 2 saptamani, dar pentru a va bucura de maximul de vitamine si minerale atat in dieta cat si pentru tratarea unor boli, este indicat sa se consume crude si proaspete, in diverse combinatii si sub diverse forme fie ca vorbim despre salate impreuna cu alte legume, fie ca estte vorba despre sucuri de ridichi, fie ca este sub forma de garnitura impreuna cu hrean sau boabe de mustar, fie crude si singure pe post de gustare. Dieta se tine timp de 7 zile, perioada in care trebuie sa profitati cat de mult puteti de efectele sale pentru silueta. Cat este de utila aceasta dieta, asa-i?
Pentru salata vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 3-4 ridichi rosii, mari si proaspete
- 4-5 foi de salata verde sau varza
- patrunjel proaspat
- ceapa verde
- zeama de lamaie
- cateva picaturi de ulei de masline
Ridichile se taie in felii subtiri, iar restul ingredientelor se taie marunt si se amesteca bine intre ele. Pentru a spori gustul si aroma, poti pune si putina sare, dar putina sa fie, ca sa eviti retinerea apei in organism.
Sucul de ridichi este iarasi destul de indicat in dieta si se face foarte usor cu ajutorul unui blender.
Gustarea poate fi cu succes bazata pe consumul a 2-3 ridichi simple si le poti lua la pachet chiar si la munca intre mesele principale.
Principiul dietei cu ridichi este ca poti consuma ce tip de legume doresti cu ridichile la salata, poti consuma si carne slaba de peste sau de piept de pui fiarta sau la gratar cu conditia sa incluzi inainte de mese si in timpul meselor ridichea sub ce forma doresti.
Ca un sfat important, mai poti consuma 2,5 litri de apa zilnic, ca sa favorizezi arderea grasimilor si eliminarea toxinelor.
Pana la urma o dieta este o dieta si trebuie sa tii cont de anumite restrictii, daca vrei sa vezi rezultate uimitoare, care sa te tina un timp indelungat. Trebuie sa scoti din tabieturile tale alcoolul, dulciurile, bauturile carbogazoase, prajelile si produsele fainoase. In plus, incercati sa faceti un minim de miscare, cautandu-va cat mai multe activitati zilnice fie prin casa sau afara. Corpul arde destule calorii chiar si prin simpla desfasurare a activitatilor zilnice prin casa sau pana la locul de munca.
*Daca nu va place gustul intens de iute al ridichilor, va recomand sa cumparati ridichi mai tinere si mai mici, deoarece nu sunt asa iuti in comparatie cu cele mature. Desi exista mai multe sortimente de ridichi, anume albe, negre si rosii, cele din urma sunt cele mai reprezentative pentru Romania.
Nu-i asa ca te atrage dieta cu ridichi?
Sursa: livestrong.com