Ai dureri de stomac? Iata 5 metode simple prin care le ameliorezi

Afectiuni 04.04.2017 Livia Caled
Ce poate fi mai neplacut decat sa te trezesti in mijlocul unei intalniri cu niste dureri groaznice de stomac? De altfel, indiferent ca esti acasa, pe strada, in excursie, la film cu prietenii sau la serviciu, nu exista un moment mai bun sau mai prost pentru o durere de stomac, ele sunt la fel de inconfortabile.
 
De obicei, durerile de stomac apar de la excesul de mancare, combinatii nepotrivite de alimente, prea multe sucuri carbogazoase si alimente picante, stres sau o digestie prea lenta.
 
Care sunt cele mai simple metode prin care scapi de durerile de stomac?

1. Prepara-ti un ceai
 
Ceaiul de musetel sau galbenele este un adevarat pansament pentru stomac, asadar, daca stii ca ai probleme cu stomacul, tine mereu la tine cateva pliculete de ceai, pentru orice eventualitate. Un alt ceai cu puternice efecte anti-inflamatorii este ceaiul de ghimbir.

2. Bea un pahar de apa cu bicarbonat de sodiu
 
Daca ai arsuri sau reflux gastric, cea mai buna solutie este sa bei un pahar de apa cu o lingurita de bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu are un puternic efect anti-acid si te ajuta sa scapi de disconfort.
 
 
3. Bea un iaurt
 
Iaurtul contine bacterii prietenoase cu stomacul care ajuta la accelerarea digestiei si eliminarea disconfortului. Dupa ce consumi iaurtul, ai grija sa astepti sa ti se faca foame pana la urmatoarea masa, foamea este semnalul pe care il da corpul cand termina de digerat alimentele pe care i le-ai oferit.
 
 
4. Mananca niste seminte de chimen dulce
 
Semintele de chimen dulce combat balonarea si gazele intestinale, de aceea sunt recomandate in momentele de disconfort digestiv. La fel de eficiente sunt si ceaiurile care contin chimen dulce, dar si apa calduta cu lamaie.

5. Consuma o felie de paine prajita cu putina miere
 
Daca ai consumat la un mod nefericit tot felul de alimente care provoaca diaree, solutia este sa iti preparii niste paine prajita si sa o ungi cu putina miere. Alte alimente la care poti sa apelezi sunt covrigii, orezul fiert, morcovii fierti si supele calde de legume.
 
Tu la ce truc apelezi cand te doare stomacul?
 
 
Tags:
remedii dureri stomac
durere stomac
seminte chimen dulce
bicarbonat de sodiu
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare