Si tu ai dureri dupa gat? Incearca aceste metode

Afectiuni 06.12.2017 dietetik
Ti se intampla deseori sa-ti intepeneasca gatul de durere? Daca da, ai nimerit unde trebuie. Durerile nu sunt binevenite indiferent de zonele in care sunt localizate, dar parca nimic nu se compara cu durerile de gat. Este acea durere intepatoare, care nu-ti permite nici sa-ti misti putin gatul, iar asta se datoreaza unui nerv blocat.
 
Nervii se pot bloca in diverse zone, iar in momentul in care se pune presiune prea mare incep si durerile crunte. Coloana este una dintre cele mai sensibile zone ale corpului, iar daca  se deplaseaza vreo vertebra sau se disloca un muschi, cresc sansele ca nervii sa ramana intepeniti.
 
Sfatul meu este sa nu neglijati durerile de acest gen si puteti fi siguri ca nu sunt simple episoade. Daca sunt tratate cu superficialitate, este foarte probabil sa devina o problema constanta care sa va restrictioneze mobilitatea. Credeti sau nu, nervii intepeniti va pot atinti la pat. Ganditi-va cum va  arata viata de zi cu zi daca nu veti putea face nici o miscare.
 
Durerile coloanei vertebrale pot fi din cauza sciaticii sau din cauza nervilor blocati. Cert este ca solutiile sunt cam la fel pentru ambele. Exista totusi anumite diferente intre aceste 2 tipuri de durere si anume ca in primul caz durerea radiaza in tot spatele, iar in cazul nervilor sunt cantonate intr-o singura zona.
 
 

Care sunt solutiile?

 

Nu trebuie exclus un consult de specialitate si un tratament personalizat, dar intre timp trebuie sa stiti ca sunt si alte alternative care nu au legatura cu medicamentele. V-ati gandit ca poate petreceti prea multe ore intr-un scaun la birou si gatul intepeneste? Persoanele sedentare sunt mult mai predispuse la problemele de acest gen si asta pentru ca muschii, oasele si cartilajele nu sunt puse in miscare, iar cand se face o miscare brusca se poate sa intepenesti instant intr-o pozitie.
 
Un alt aspect de care trebuie sa se tina cont teste faptul ca nimeni nu este o exceptie in fata problemelor de sanatate de acest gen. Nu doar batranii fragili sunt predispusi, ci si persoanele tinere care au locuri de munca care nu le permit sa se miste prea mult. Solutiile sunt aceleasi pentru toata lumea si este bine sa se incerce mai multe pentru a se rezolva definitv problema, dupa care sa se mentina un stil de viata activ. Iata ce se poate incerca:
 
 
1.Stretching – imbina anumite tehnici de yoga si exista exercitii speciale pentru spate si gat; trebbuie sa te intinzi indeajuns de tare pana simti ca iti plesnesc articulatiile si asta pentru a ajunge in timp sa capeti o anumita flexibilitate in articulatii.
 
 
2.Kinetoterapie – exista plasturi speciali care se pun de-a lungul coloanei vertebrale si care sustin muschii bine, evitand accidentarile; desigur, se face sub supravegherea unui specialist care o sa recomande si executarea unor miscari fizice usoare.
 
3.Yoga – tot auzim de yoga peste tot in jurul nostru si s-a creat impresia gresita ca este o fita intalnita doar la vedete pentru a mai iesi in evidenta cu cate ceva; consta in anumite pozitii realizate prin expiratie si inspiratie profunda, fapt pentru care duce la o relaxare totala a corpului incat vei avea senzatia ca plutesti; de asemenea, efectele benefice se vor vedea si asupra psihicului.
 
 
4.Acupunctura – nu putea lipsi nici aceasta metoda avand in vedere ca si-a castigat popularitatea tratand diverse afectiuni; ideal este sa apelezi la un specialist in acest domeniu, pentru ca acele ace nu se introduc in piele la voia intamplarii; exista niste principii pe care numai cineva in domeniu le cunoaste; mai exista si o alta ramura a acupuncturii si anume presopunctura, care in foloseste in loc de ace mainile si degetele in punctele cheie pentru a combate durerile.
 
 
5.Dusuri scotiene – nu rezolvi nimic daca faci baie in apa fierbinte sau rece; dusurile scotiene sunt realizate prin alternarea temperaturii apei ( cand cald, cand rece) si asta pentru a stimula circulatia sangelui, dar si pentru a relaxa.
 
6.Creme pentru durere de la plafare si magazinele BIO – este important sa fie doar din ingrediente naturale, pentru ca unele plante si uleiuri au proprietati speciale pentru relaxare si stimularea circulatiei, dar din pacate, acestea trateaza doar durerile de moment.
 
7. Consumati alimente antiinflamatorii – o dieta antiinflamatoare este ceea ce va trebuie, intrucat este clar ca daca au inceput problemele nu vor disparea atat de usor; alimentatia este cheia spre rezolvare definitiva.
 
8.Exercitii fizice facute acasa – exista exercitii specifice oricarei varste asa ca nu vad o problema in a le practica; este foarte important sa va miscati macar 30 de minute pe zi.
 
9.Inot – in apa se vor realiza sub supravegherea unui instructor miscari pentru bratelor si spate.
 
 
 
 
 
Sursa: spine-health.com; medicinenet.com;

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
dureri
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare