Alcoolul care nu te imbata
Neobositii cercetatori britanici (am mentionat ca asta vreau sa ma fac cand voi creste mare ? ) au descoperit alcoolul care nu te imbata.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Au numarat ei de cate ori ai renuntat la un pahar de vin pentru ca trebuia sa conduci. Au mai luat in calcul si mahmureala cu care trebuia sa te confrunti dupa o noapte petrecuta in discoteca si au decis ca nu meriti asa ceva.
Gama din care fac partea cafeaua fara cofeina, ceaiul fara teina, cola fara zahar si berea fara alcool se extinde cu alcoolul care nu te imbata.
Se aude pe sub London Eye ca nu ar avea gustul de plastic al berii fara alcool si ca se lauda cu cateva efecte pe care nu le-ar avea berea fara alcool asupra noastra, consumatorii in cautare de senzatii tari.
Umbla vorba-n targ ca alcoolul care nu te imbata, ti-ar oferi senzatia de euforie si relaxare, fara a afecta reflexele. Basca, mai ramai si constient asa ca dupa doua, trei pahare te poti urca linistit la volan.
Bautura asta parc-ar fi rupta din Girl Interrupted. Spun asta pentru ca alcoolul sintetic are la baza anumiti compusi ai Valiumului,care actioneaza la nivelul sistemului nervos, oferind senzatia de euforie. O alta parte pozitiva a substantei este ca nu creeaza dependenta si implicit nu afecteaza ficatul, asa cum o face alcoolul.
Descoperirea este cum nu se poate mai buna. Sper ca asta este solutia prin care certurile la betie care izbucnesc intre vecinii mei de deasupra, se vor stinge. Si comportamentul violent stimulat de consumul de alcool, va deveni istorie.
Un roman din cinci bea zilnic pana la o jumatate de litru de bauturi alcoolice tari. Indraznesc sa sper ca multi dintre ei n-ar mai fi la fel de violenti, daca ar turna pe gatlej niste vodca fara alcool in loc de the real thing.
1 Comentarii
Bucure?ti, Octombrie 2010 – Vinul fãrã alcool pãtrunde în premierã pe pia?a din România cu 13 tipuri de produse ce au în spate peste 20 de ani de expertizã a viticultorilor germani. Vinurile fãrã alcool sunt solu?ia cea mai buna pentru cei ce vor sã se bucure de gustul unui pahar cu vin, fãrã a se confrunta cu efectele negative pe care le are alcoolul. Consumatorul de vin fãrã alcool poate fi oricare dintre noi sau cei apropia?i, fie ca sunt conducatori auto, sunt în timpul serviciului, sunt sportivi de performan?ã, diabetici, persoane aflate la dietã, persoane care doresc sã aibã o alimenta?ie formatã din produse bio, femei însãrcinate sau care alãpteazã. Din cele 13 vinuri fãrã alcool, produse in Germania sub numele de Weinkonig, 5 tipuri sunt vinuri BIO. Toate cele 13 sortimente sunt realizate la cele mai înalte stadarde de calitate ?i sunt ob?inute 100% din struguri , urmând procesul clasic de ob?inere a vinului. Dupã ce vinul a fermentat, trecând prin toate stadiile de maturare, se eliminã alcoolul în vid, pãstrându-se caracteristicile, aroma ?i buchetul vinului de provenien?ã. În portofoliul de vinuri Weinkoning sunt incluse: 4 vinuri albe, 2 vinuri rose, 3 vinuri ro?ii ?i 4 tipuri de vinuri spumante din care 2 albe si 2 rose. Despre vinul fãrã alcool Vinul fãrã alcool are o istorie recenta în comercializare iar apari?ia lui pe pia?a mondialã se explicã prin necesitatea unui produs care sã fie sãnãtos, sã nu creeze dependen?ã ?i sã re?inã toate calitã?ile unui vin bun. Vinul fãrã alcool este bogat in minerale si vitamine, lipsit de grãsimi, ceea ce îl face sã fie cel mai sãnãtos substitut al berii fãrã alcool. Alcoolul este extras din vin printr-un proces numit vacuum distillation astfel încât ingredientele unui vin fãrã alcool sunt în propor?ie de 99 la sutã acelea?i ca ale unui vin cu alcool. Diferen?a vine din procentajul de alcool ?i nu din con?inutul de fier, potasiu, magneziu, fosfor ?i complexul de vitaminã B pe care le regãsim în ambele categorii de vinuri. Acest vin are un con?inut de alcool mai mic de 0,5 la sutã, ceea ce, din punct de vedere juridic, îl poate încadra în categoria de vin fãrã alcool. În fapt, foarte multe alimente de pe pia?ã au acela?i con?inut de alcool ca ?i vinul fãrã alcool: paîne, sucuri de fructe, fructe coapte, muraturi etc.