Alimente afrodisiace

Toata lumea stie ca exista alimente afrodisiace si care sunt avantajele pe care acestea le aduc. Partea buna este ca alimentele afrodisiace nu au neaparat origini exotice. Si pe langa casa noastra, in piata si in magazinele obisnuite exista alimente care iti pot reda cheful si pofta de … viata! Alimentele afrodisiace, din lista de mai jos, vin sa completeze perfect ghidul afordisiacelor.

   

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Semintele de dovleac sunt o excelenta sursa de zinc, despre care se stie ca este un fel de combustibil secret pentru barbati mai ales, zincul stimuland seceretia de testosteron. Semintele de dovleac sunt pline de nutrienti de valoare, asa ca pot fi mancate, dimineata la micul dejun, in cereale, in salate sau ca deserturi in diferite preparate. Cele mai multe din calitati le au semintele crude, dar chiar si asa, cea mai mare parte a beneficiilor se pastreaza chiar daca au fost tratate termic (prajite sau coapte).

Migdalele. Facem ce facem si ajungem, la migdale. Regula spune asa: orice aliment care face bine inimi si sistemului cardio-vascular este in esenta un aliment care are si proprietati afrodisiace. Acesta este si motivul pentru care migdalele sunt pe lista alimentelor afrodisiace. In plus migdalele contin antioxidanti foarte eficienti, dar si multa vitamina E care este unul din secretele unei vieti sexuale plina de satisfactii. Poti manca cu incredere, la una din gustarile de peste zi, 15-20 de migdale. Beneficiile acestui tratament se vor vedea mai repede decat te astepti.

Soia, fie ca este vorba despre varianta proaspata sau de preparatele procesate, este un aliment benefic. Este foarte bogata in antioxidanti si stimuleaza sinteza hormonilor feminini. Desi este benefica pentru ambele sexe, soia este un aliment care nu trebuie sa lipseasca din dieta femeilor.

Gemenii de grau sunt o sursa ideala de argintina, un aminoacid rar, dar foarte necesar organismului care regleaza elasticitatea vaselor de sange si determina cresterea fluxului sangvin in “anumite parti” ale corpului. Argintina este recunoascuta ca fiind un aminoacid implicat in producerea hormonilor sexuali. Poti cultiva in casa germenii de grau, si ii poti adauga in salate sau in orice alte preparate.

Pepenele verde este un afrodisiac puternic, dar din pacate aceasta calitate a lui este mai putin cunoascuta. Facem noi cuvenita corectie si trecem pepenele pe lista alimentelor afrodisiace. Pepenele contine o substanta numita citrulina, care nu este altceva decat un precursor al argintinei. In foma in care se gaseste in pepene, citrulina intretine sanatatea prostatei, scrie Shine.

Aceasta este lista scurta cu alimente afrodisiace, dar avantajul este ca pe toate acestea le putem include in toate dietele, inclusiv in cele care urmaresc scaderea in greutate.

Tags:
alimente afrodisiace
vitamina E
seminte de dovleac
migdale
dieta pentru scaderea in greutate
zinc
testosteron
soia
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare