Alimente care iti reduc in mod natural apetitul

Secrete 05.01.2016 Dana Lazar

Apetitul este cel care sta in calea dorintei noastre de a slabi. Si el are tendinta de a creste constant sau de a scadea constant. De exemplu acum, dupa ce cateva saptamani de zile ne-am infruptat din fel de fel de bunatati ne este foarte greu sa revenim la viata mai sobra dinainte. Avem impresia, gesita, ca mancam atat de mult pentru ca ne este foame. Dar de fapt am ajuns pe o panta a cresterii apetitului.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cum sa facem sa reducem acest apetit?

Exista cateva alimente care reduc apetitul in mod natural. Aceste alimente te ajuta sa nu te mai simti infometat, si, chiar mai mult, sunt sarace in calorii, ceea ce este de mare ajutor pentru a slabi.

 

1. Mere

Marul te ajuta sa ai o musculatura frumoasa si mai putina grasime. In plus, el ajuta metabolismul sa functioneze mai bine, asa ca vei arde mai mute calorii. Incearca sa mananci 3 mere zilnic. Ele vor insuma 200 de calorii, insa castigul din consumarea lor va fi mult mai mare. Merele au multe fibre si iti vor tine de foame pentru mai multa vreme.

 

2. Fasole, mazare, linte, naut

Aceste alimente sunt pline de proteine care se digera incet. Au un indice glicemic mic si te ajuta astfel sa scapi de pofta de dulce. Sunt indicate persoanelor care vor sa scape de un surplus mare de greutate intrucat te simti satul o vreme indelungata dupa ce le-ai mancat.

 

3. Oua

Ouale sunt perfecte la micul dejun. Sunt mult mai bune decat cerealele intrucat dupa ce le-ai consumat intreaga zi vei fi tentat sa mananci mai putin. Poti manca in fiecare zi un ou la micul dejun fara probleme. Preferabil este sa fie fiert si alaturi de o salata verde. 

 

4. Iaurt

Plin de calciu, proteine si probiotice, iaurtul este un aliment care ar trebui sa fie in dieta ta zilnic. Doar ai grija sa alegi un iaurt fara adaos de zahar. Este mai putin important pentru dieta daca este un iaurt degresat sau normal.

 

5. Mango

Mananci mango? Daca nu ar trebui sa incepi sa o faci. El controleaza nivelul de zahar din sange si reduce grasimea corporala. Un mango are 100 de calorii si 3 grame de fibre, un raport foarte bun.

 

Tags:
mar
mango
fasole
naut
oua
iaurt
apetit
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Fructe goji
    1. Fructe goji 06.01.2016 11:46

    Interesant articol,felicitari :)

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare