Alimente care nu ingrasa niciodata si le poti consuma iarna

Alimentatie 03.01.2019 dietetik
Oricine poate slabi fara o dieta anume si fara un meniu pas cu pas daca stie ce alimente sa includa in regimul alimentar. Secretul este sa alegi cele mai slab calorice alimente pe care le ai la indemana in fiecare anotimp si sa le combini cat mai divers ca sa nu se plictiseasca organismul de aceleasi mancaruri mereu si mereu. Nu oricine stie sa combine corect alimentele pentru ca asta necesita cunostintele unui nutritionist si cum nu oricine isi permite sa apeleze la astfel de servicii, iata ca solutia este sa alegi alimente slab calorice. Nu te ingrijora insa ca ne aflam in plina iarna. Asta nu inseamna ca piata nu ofera alimente sanatoase si frumos colorate. 
 
Pare imposibil la prima vedere sa auzi de alimente cu zero calorii? Ei bine sunt alimente care au si 5 calorii altele 20-30 de calorii la 100 de grame sau chiar mai mult. Evident, poti manca foarte mult din ele si tot nu vei capata kilograme in plus. Cu alte cuvinte spus, parca nici nu ar avea calorii. Iata ce poti alege iarna:
 
1.Rosii
 
Nu exista mancare la care sa nu mearga rosiile si abia daca insumeaza 15-17 calorii. Le poti consuma cu humusuri sanatoase din legume, la bruschete rumenite, cu branza slaba de vaci sau urda, sandvisuri sanatoase, verdeturi, la orice salata si chiar in supe. Combinatiile sunt infinite, dar daca le consumi crude sau marinate in stil coreean este cel mai indicat. Plus de asta, contin multa apa si hidrateaza foarte bine organismul pe timp de iarna si te scapa de retentia de apa de dupa sarbatori.
 
 
2.Castraveti
 
Nici ei nu se pot lauda cu mai mult de 15 calorii, dar contin foarte multa apa si merg la orice salata. Un alt avantaj este ca-i poti scobi si umple cu diverse alte legume, verdeturi, sunca slaba, crema de branza sau ce vrei tu, dar sa fie tot slab caloric. Ar trebui sa fie nelipsiti de la orice masa iarna.
 
 
3.Ardeiul gras
 
Avand in vedere ca are undeva la 25 de calorii, iti poti permite sa-ti cumperi ardei din fiecare culoare (verzi, rosii, galbeni, portocalii). Gustul lor dulce si proaspat merg la orice mancare. Ii poti consuma marinati, cruzi, copti, fierti sau umpluti cu salate de cruditati sau legume fierte.
 
 
4.Ciupercile
 
Medicii spun ca este bine sa consumam cat mai multe sosiuri de ciuperci, mai ales din cele considerate medicinale, dar toate contin undeva la 20-25 de calorii. Poti alege ciuperci champignon in perioada iernii si sa le consumi in ce combinatii vrei. Daca doresti o masa cu adevarat fresh ca dupa sarbatori, combina ciuperci la cuptor sau grill la orice tip de salata de cruditati. Gustul va fi uimitor, iar consistenta si mai mare. Poti alege chiar si ciuperci la conserva.
 
 
5.Varza de toate felurile
 
Ne referim aici atat la varza alba sau rosie cat si la varza de Bruxelles sau varza kale. Sunt exceptionale la orice, dar este bine sa le consumi crude sau usor gatite la aburi. Sfatul nostru este sa consumi mai des varza data prin razatoare si cruda, combinata cu rosii, telina, pastarnac si morcovi. Contine 5-7 calorii varza.13 retete de salate de varza aici!
 
 
6.Broccolii si conopida
 
Asociem deseori broccolii si conopida si asta pentru ca seamana ca forma, dar iata ca insumeaza 7-10 calorii. Megr la orice mancare fie vorba si de salate, dar merg foarte bine si marinate.
 
 
7.Trufandalele, verdeturile, vlastarii
 
Gasesti tot feluri de verdeturi la punga pe rafturile din supermarket-uri si nu ne referim la cele congelate. Orice ai alege nu vei da gres pentru ca nu au mai mult de 3-5 calorii si merg la orice mancare. Cel mai bine insa este sa consumi verdeturile crude.
 
 
8.Sfecla rosie
 
Are doar 30-35 de calorii si merge consumata oricum. Daca vrei un bors care sa aduca numai beneficii alege sfecla rosie, dar nu uita ca merge si la salate sau la smoothieuri.
 
 
9.Dovleceii sau zucchini
 
Nu depasesc 15-20 de calorii, dar merg atat cruzi cat si gatiti. Poti face si sandvisuri din ei fara sa folosi paine, pentru ca merg feliati pe lung. 
 
10.Vinetele
 
Abia au 20-24 de calorii si merg rumenite, in sos, ca humus sua la salate, fierte.
 
 
11.Morcovii, telina si pastarnacul
 
Regleaza zaharul din sange si nu depasesc 25 de calorii. Se consuma crud si dat prin razatoare la salate, supe, smoothieuri, etc.
 
 
12.Fasolea verde 
 
Are 25 de calorii si merge fiarta cu mujdei.
 
 
 
 

 

Tags:
alimente care nu ingrasa
alimente iarna care nu ingrasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare