Alimente care scad colesterolul

Ultimele analize de sange m-au pus pe ganduri. Am intrat in panica dupa ce am vazut ca depasisem cu mult limita admisa de colesterol. Asa am decis sa fac o lista cu alimente care scad colesterolul.


Acestea te ajuta sa scazi colesterolul rau – cunoscut sub numele de LDL – si sa il cresti pe cel bun – HDL – reducand in acelasi timp riscul uni atac cerebral sau al unui atac de cord.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Lupta cu colesterolul incepe de dimineata iar atacul surpriza se da la micul dejun. Daca pana acum mancai un covrig pe fuga sau nimic, incearca sa mananci ovaz la micul dejun. Studiile arata ca reuseste sa reduca LDL-ul cu 5,3% in doar 6 saptamani.


In categoria alimentelor care scad colesterolul intra si vinul rosu. Bogat in fibre, ajuta la scaderea colesterolului rau cu 9%.


Acizii Omega-3 sunt aliati de marca in lupta cu bolile de inima, dementa si numeroase alte boli. De altfel sunt extrem de utile si in scaderea colesterolului, studii realizate la Loma Linda University, arata ca prin consumul de somon, sardine si hering, o persoana poate reduce LDL-ul cu pana la 4 procente.


Desi este bine-cunoscut pentru antioxidantii care ajuta in lupta impotriva cancerului, ceaiul se doveste extrem de benefic si in scaderea colesterolului. In special ceaiul negru este de baza in reducerea lipidelor – 10 % in doar 3 saptamani.


Lista cu alimente care scad colesterolul asteapta sa fie completata.

Tags:
Alimente care scad colesterolul
colesterol rau
colesterol bun
LDL
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare