Alimente care tin stresul in frau
Constatatrea unor cercetatori britanicii, care au analizat efectele stresului asupra starii de sanatate, pe termen lung, sunt alarmante. Stresul zilnic si permanent este mai periculos pentru sanatate decat acela provocat de divort, sau pierderea locului de munca. Stresul continuu face ca mesajele nervoase transmise de creier muschilor (inclusiv muschiului cardiac), sa fie mult mai intense, iar incordarea generala sa creasca, prin cresterea concentratie de cortizol si adrenalina, cei doi hormoni ai stresului.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Feed-beak-ul transmis de muschi este inteles, de creier, ca un semnal de pericol. Pe principiul capul face, capul trage, comenzile creierului „stresat”, dau peste cap tot sistemul endocrin, produc disfunctii de respiratie, tulburari de circulatie sanguina si ale ritmului cardiac.
Cum combati nebunia asta? Pacalind creierul! In primul rand controleaza felul in care respiri. Respiratia este un act reflex, iar stresul face ca ritmul respiratiilor sa fie accelerat si amplitudinea redusa. In momentul in care te concentrezi asupra ritmului respiratiilor acest act devine voluntar. Respira incet si profund de cateva ori, folosind exclusiv muschii toracici. Relaxarea si senzatia de calm si bine este instantanee.
O alta metoda este relaxarea ochilor, care are ca efect detensionarea generala a organismului pentru ca, prin ochi, creierul primeste peste 90% din stimulii exteriori. Ochi relaxati, insemna creier nestresat.
- 1
- 2